Državni posao - serija - RTV
#1
Quote:„Državni posao“: Par kafica i eto penzije
Tatjana Loš | 23. februar 2013. 12:01

Ekipa serijala "Državni posao" (RTV 1) o svojim junacima i razlozima gledanosti serijala: Ova nesigurna vremena su kod nas izgradila samo potrebu da se ušuškamo i preživimo


[Image: spekDrzhavni-Posao.jpg]

BRAON boja ormana koja se meša sa tamnoplavom i zelenom nijansom registratora, redovna nagrada (plata) za malo ili nimalo rada, igrice i abrovi u "špicu" radnog vremena - stvaraju prepoznatljivu sliku sigurnosti kojoj svi težimo. Od nje su krenuli autori "Državnog posla" (RTV 1), kada su kreirali serijal koji je za nekoliko meseci dostigao visoku gledanost. Ovaj satirični pregled dešavanja u jednoj firmi, koja može da bude bilo koja iz našeg okruženja, zabavlja publiku svakog radnog dana.

Ideja je potekla od reditelja Stojčeta Stoleskog koji je, kako kaže, posle nedavne "šetnje" jednim društvenim preduzećem osetio atmosferu vrednu ekranizacije. U pomoć je pozvao Dejana Ćirjakovića, Nikolu Škorića i Dimitrija Banjca koji su pristali da uđu u uloge - Boškića, Torbice i Čvarkova, nosilaca priče o izuzetno cenjenom državnom poslu. To da smo svi mi pomalo oni - odgovor je koji nam daju na pitanje zbog čega su postali toliko gledani. A, da se podsetimo, ko su to oni.

Inženjer petrohemije Đorđe Čvarkov (Dimitrije Banjac) ima najduži radni staž i dosledan je u svakodnevnom "smaranju" svojih mlađih kolega.

- Obožava da deli lekcije, jer je, zaboga, nekada bio finansijski direktor. A sada, četiri godine do penzije, ne prestaje da proziva ovo vreme, da žali zbog prohujalog koje je bilo mnogo lepše i srećnije - podseća nas Banjac, kojem se uloga inženjera, koji sada prodaje kokoške preko sindikata, redovno časteći direktora, vrlo dopala.

Glumac kaže da je njegov Čvarkov prepoznatljiv po još jednoj specifičnosti - netrpeljivosti prema došljacima. Pogotovo mu ne leže oni iz Krajine, a potrefilo se da baš jedan takav sedi sa njim u kancelariji. Govorimo o Draganu Torbici, profesoru istorije, koji je u stalnim dugovima i ne prestaje da kuka, ali da radi kod privatnika kako bi zaradio - ne pada mu na pamet.

- Njemu je uvek neko drugi kriv. Najbolji je u jadikovanju i tu se završavaju njegove ambicije - kaže glumac Nikola Škorić, otkrivajući nam da će netrpljivost između Čvarkova i Torbice biti još intenzivnija i da će nastaviti da podmeću noge jedan drugom.

[Image: spekDrzhavni-Posao-(RTV---FEB-2.jpg]

Treći kolega iz zamišljenog državnog preduzeća je muzičar Blaškić, koji se hvali partijskom knjižicom - rešenjem za visoku državnu funkciju. Ne može se pohvaliti ambicioznošću, iako je u najboljim godinama. Dejan Ćirjaković koji ga tumači kaže da je Boškić prava slika današnje omladine.

- Mladi u Srbiji imaju problem što ne znaju šta žele da rade. Ova nesigurna vremena su kod nas izgradila samo potrebu da se ušuškamo i preživimo. Više nije bitno šta radiš ni koliko te plaćaju - ćuti i sedi, sada će penzija dok trepneš - priča Dejan, koji se baš nije obradovao što njegov Boškić nema sreće sa ženama.

Inspiracije za skečeve, ekipa "Državnog posla" pronalazi u našoj svakodnevici. Zato je, kažu, ona nepresušna i imaju toliko materijala da ne moraju da brinu za dalje epizode.

- Kada nam dosadi politika, prebacimo se na mentalitet, kada i to istražimo, odemo na socijalu... A onda sve ukrug. Dobili smo i pojačanje starog druga Mladena Ujdarevića, koji je uneo svežinu u celu priču - kaže Dejan.

Autori priznaju da se ni u najluđim snovima nisu nadali ovolikoj gledanosti, ali da im je podrška publike ulila nadu da u Srbiji nije sve, kako kažu, otišlo do đavola.

- Čim nas ljudi gledaju i imaju kritički stav i volju za promenom, to je utešno. Ne mislim na političke promene, jer one više nisu važne, već na vrednosne - kaže Nikola.

[Image: spekDrzhavni-Posao-mala.jpg]


PROTIV CINKARENJA

Ljudima, kaže Dejan, prija što mnoge stvari kažu umesto njih.

- Oni prepoznaju situacije u kojima su se junaci našli i nepravde koje su doživeli. Možda tako možemo i da rešimo probleme. Jer, ako su se sinoć, recimo, smejali kako je Čvarkov ocinkario nekog, valjda sutra to neće uraditi kolegi na poslu.

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#2
Najbolji na svetu!Obozavam ih i nisam propustio jos ni jednu epuzodu!Novina na rtv -u je da je sa emitovanjem pocela emisija "nemontirano"koja se bavi najavama programa radija i tv za narednih 7.dana,emisija ce se emitovati subotom u 14.30.Jos jedna od novina je da su od 17.februara na sajti rtv-a dostupne i stranica sa vestima na rusinskom i rumunskom jeziku koje se svakodnevno osvezuju,sem na ova dva jezika i srpskom, do sada su posetiocima sajta bile dostupne informacije i na engleskom i madjarskom jeziku.Ovim potezom rtv uvodi nove standarde i poboljsava polozaj nacionalnih zajednica u vojvodini u oblasti informisanja.
Reply
#3
Drzavni posao sa RTV 1, se sada emituje i na ATV Banja Luka, radnim danima 18:00-18:30h
Naoružajmo se i bež’mo.
Reply
#4
Quote:"Државни посао" на ТВ, интернету, у аутобусу...
06. март 2013. | 19:21 | Извор: РТВ

НОВИ САД - Једна од најмлађих емисија РТВ-а "Државни посао" бележи фантастичан успех, гледалаца је све више, реченице из емисије могу се чути свуда, од аутобуса до интернета и профила три јунака, а за снимање у нашем студију РТВ "Дунав" тражи се карта више.


http://www.youtube.com/watch?feature=pla...p6V002QMGI

izvor: RTV
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#5
Quote:11. април 2013. | 17:40 | Извор: РТВ
"Државни посао" мамац за публику

НОВИ САД - Популарност серије "Државни посао" још једном је доказана. Све више људи јавља се нашој телевизији како би присуствовали снимању епизоде, а двоје љубитеља Чваркова, Торбице и Бошкића, отишло је корак даље како би се нашли у публици.


Ненада Тмушића и Ивану Нешковић поред студентског живота у дому "Слободан Бајић", повезује и љубав према серији "Државни посао". Ипак, како би присуствовали снимању епизоде, представили су се као нешто више пријатеља.

[Image: drzavni-posao_660x330.jpg]
РТВ

Да бисте присуствовали снимању серије "Државни посао" нема потребе за лажним представљањем. Довољно је да петком између 11 и 13 часова пошаљете маил на адресу publika@rtv.rs и наведете највише два имена као и место одакле долазите.

Списак имена првих 40 гледалаца биће објављен на сајту РТВ-а, нашој фејсбук страници, као и yоутубе каналу у виду коментара на најновију епизоду. И без бриге, Бошкић, Чварков и Торбица имају довољно материјала за још многа снимања.

http://www.youtube.com/watch?feature=pla...jfng16UfgY

izvor: RTV
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#6
Mislim da ce ubiti draz gledanja. Bice kao pozorisna predstava, ako se bude cula publika.
Reply
#7
Publika prisustvuje od pocetka, ne cuje se kao kod sitkoma.
Naoružajmo se i bež’mo.
Reply
#8
Nedavno je bilo na RTV(pre nekih mesec i po) o Drzavnom poslu i onda su rekli da ce snimati pred publikom.
Nisam znao da je od pocetka.
Reply
#9
Information 
Red je da i oni imaju svoju temu Smile
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#10
http://www.blic.rs/Strip/1635/Marko-Somborac
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)