VIP kupio DigiTV HR
#1
Star 
Quote:Vipnet preuzeo satelitsku televiziju Digi TV
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.03.2013. - 11:05:43

[Image: cfc9a6e8baadccb5c37eadc8e506d7e5.jpg]

ZAGREB - Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Bernd Schmutterer, član Uprave Vipneta za financije te Marcel Popa, generalni direktor Digi Sat d.o.o. i ovlašteni predstavnik RCS & RDS, potpisali su ugovor kojim Vipnet stječe 100 posto vlasništva u tvrtki Digi satelitska televizija d.o.o.

Dosadašnji vlasnik hrvatskog Digi TV-a bila je rumunjska grupacija RCS & RDS koja posluje u šest zemalja jugoistočne Europe.

Digi TV jedan je od prvih pružatelja usluga digitalne televizije na hrvatskom tržištu, koji je s radom počeo u studenom 2006. godine te pruža isključivo uslugu satelitske televizije korištenjem tehnologije Direct to Home (DTH). Digi TV ima 36 zaposlenih, a ukupni prihodi su u 2012. godini iznosili 14,7 milijuna kuna. Vipnet ovim preuzimanjem osnažuje pretpostavke za ponudu konvergentnih komunikacijskih i TV usluga te je ovo završni korak u procesu transformacije Vipneta u kompaniju koja nudi kompletna komunikacijska rješenja i superiorno korisničko iskustvo na više ekrana.

Trenutno Osnovni paket Digi TV-a za 45 kuna mjesečne naknade nudi 41 TV program te 24 radio programa. Prvi potez nakon preuzimanja bilo je proširenje sadržaja pa korisnici već mogu pratiti programe HTV1, HTV2, RTL2, DOMA TV te Mini TV koji je ujedno i prvi lokaliziran dječji TV kanal s crtanim filmovima na Digi TV platformi. Do kraja 2013. planirano je dodatno sadržajno unaprjeđenje paketa. Digi TV će biti integriran u Vipnet, a satelitska televizija postat će standardni dio ponude usluga pod Vip brandom.

- Ova akvizicija novi je važan korak u razvoju kompanije. Satelitskom tehnologijom proširujemo doseg Vip TV usluge na cjelokupan teritorij naše zemlje. Prioritet nam je vrhunsko iskustvo s našim uslugama te svim postojećim i novim korisnicima najavljujem kombinacije s broadband i glasovnim uslugama te unaprjeđenje kvalitete sadržaja. Prvi korak u tom smjeru je 5 novih programa s kojima smo već proširili ponudu Digi TV-a. – izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Visina transakcije je na zahtjev prodavatelja označena kao poslovna tajna.

Izvor: seebiz.eu
Reply
#2
Eto dokaza zasto su ubacili one kanale,da ih nisu kupili,nikad ih digi ne bih ubacio.
Reply
#3
postavlja se pitanje što je onda sa onim najavama o proširenju ponude na srpskom tržištu (govorilo se o Prvoj itd) .. da li to znači da ćemo za par dana čitati "VIPnet Srbija preuzeo Digi Srbija", samo što bi im onda to sa druge strane pomutilo račune VIP HR pošto su oni vlasnici i Total HR i dobro posluju sa SBB-om pa će vjerojatno ujediniti te platforme.. ili nas to sve dovodi do zaključka da će se i VIP Srbija "ujediniti" sa SBB-om :D .. jao koliko kalkulacija
Reply
#4
Stvarno ne vidim logiku u ovome, osim ako ne kupuju korisnike s namerom da ugase Digi HR i prebace ih na Bnet Total TV, a Rumunima omoguće oslobađanje prostora za kanale namenjene tržištima na kojima su uspešniji.

Članak to negira, tako da se onda možda može zaključiti da nameravaju da prodaju B.Net.
Reply
#5
Meni je sada totalna konfuzija u glavi, Bnet je kupio Total tv HR, Vip kupio Bnet, a sada je Vip kupio i Digi, zar tu nema nikakvog sukoba interesa??? Po meni je ovo dokaz da je Total samo otkupio pravo na ime Bnet Totaltv, a da je i ova grana Total-a ostala u srpskom vlasništvu! Da nije tako ne vidim razloga zašto bi Vip otkupio Digi i imao dve DTH platforme???
Reply
#6
Svakako tu stvari nisu onakve kakve se prikazuju, jer da jesu, ovo bi bio krajnje nelogičan poslovni potez.

Dakle, ili će doći do promene statusa Bneta ili će se ispostaviti da je ispočetka bilo nekog muljanja na relaciji Bnet-SBB.
Reply
#7
Najlogicnije je ovo da je Total samo preimenovao svoju uslugu u Hrvatskoj u Bnet Total Tv.
Reply
#8
(11. Mar 2013, 13:28)nenadjow Wrote: Da nije tako ne vidim razloga zašto bi Vip otkupio Digi i imao dve DTH platforme???

Sumnjam da će ih imati dvije, spojiti će oni vjerojatno to sa Bnet Total HR i potom napraviti neku svoju VIP TV SAT platformu. VIP-u je u biti u cilju da što više konkurira T-Com i njegovom MAX TV-u, sa onim što mu je pružio Bnet i Total to nije mogao dostići. VIP je prošle godine po ulaganju prvi put prestigao T-Com, i to puno govori. Ne mogu sad naći članak iz poslovni.hr gdje su nakon kupovine Bnet-a izjavili da je to tek početak njihovih investicija u ovom sektoru. Vjerujem da je sljedeći korak kupovina Optima TV-a, nešto se previše stalno motaju sa njima a i trn u oku su T-Comu zadnjih dana Wink
Reply
#9
Sigurno ce VIP Srbija otkupiti Digi SR

Reply
#10
Najbolje rasenje za Srbiju je da ih preuzme Polaris i sve ih preseli na helassat.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)