IKOM - Akcijske ponude
#1
Godinama je IKOM imao uglavnom slicnu akciju za uvodjenje interneta, uz minimalnu nadoknadu se dobijao mesec dana besplatnog interneta (koji je objedinjen sa pretplatom i za kablovsku pa se taj mesec dana nije placala ni kablovska). Tokom ove godine bila je akcija gde se dobijalo 3 meseca besplatnog interneta (naravno i TV pride).
Danas je IKOM ponudio novu akciju (zovu je "novogodisnjom" i traje do 15. januara) koja nudi 6 meseci besplatnog interneta (i TV pride).

IKOM je za ovakve akcije uvek nudio iskljucivo Flat 2 pakete.

Da sumiram, onaj ko zeli (i ima mogucnosti) da uvede IKOM internet i do 15. januara potpise ugovor moze da (prema sadasnjim cenama) ustedi preko 10500 dinara.
Ugovor se potpisuje na 24 meseca.

ps. FLAT 2 je trenutno 6 Mbps/256 Kbps

Cela vest sa IKOM-ovog sajta

Quote:08.11.2012
NOVOGODIŠNJA PROMOTIVNA PONUDA ZA INTERNET
Promotivno priključenje na Internet do 15. januara 2013. godine.

0 dinara – priključna taksa za Internet + 6 meseci pretplata na paket FLAT 2 (6 Mbps)

Promotivna ponuda važi za postojeće korisnike IKOM kablovske televizije koji nemaju prethodnih dugovanja. U sve navedene cene je uključen PDV.

Sve promotivne ponude važe na teritorijama gde već postoji IKOM infrastruktura. Za detalje o svim aktuelnim promocijama i standardnim cenovnicima pozovite naš Kontakt centar na 011/30-10-110.
Radio Fokus zajedno sa piratskom mrežom "Radio Balkan" na nizu nelegalnih frekvencija na sramotu drzave - 1159. dan.
Reply
#2
Znači, ako dobro kapiram, kada su postojeći korisnici u pitanju u suštini daju 25% popusta (prvih 6 od 24 meseca ne plaća se ništa), ali ne mogu da biraju paket, već moraju da uzmu taj Flat 2 koji ne sadrži digitalne TV pakete.

Ako se uporedi sa čistom cenom održavanja za 24 meseca koja je 910 dinara mesečno, ispada da se Net od 6 Mbps dobija za 406 dinara mesečno. Ne znam ni za jednog operatera kod kojeg se Net te brzine može uzeti tako jeftino.

U prevodu, onaj ko uzme ovu ponudu, a inače bi imao samo kablovsku doplatiće tokom perioda od 24 meseca ukupno 9732 dinara, što usrednjeno na mesečnom nivou iznosi 406 dinara.

Pretpostavljam da ovakva akcijska ponuda za Flat 2 ne onemogućava da se uz doplatu uzmu digitalni paketi po želji.
Reply
#3
Tako je teddy, cilj je dovesti nove korisnike i to IKOM radi na ovaj nacin.
IKOM verovatno ide na odnos cena/usluga. Takav je Flat 2 paket - nije napucan, a sve se na njemu moze (sem onih stvari za koje je potreban jaci upload ali u sustini to vec iskace iznad proseka).
Tokom trajanja ugovora korisnik moze da menja paket (na veci) i trazi nove usluge (Pay TV), ali verovatno ne dok ima 'besplatne' mesece.
Na te 'nove' brzine i usluge on placa redovnu (vazecu) cenu.
Radio Fokus zajedno sa piratskom mrežom "Radio Balkan" na nizu nelegalnih frekvencija na sramotu drzave - 1159. dan.
Reply
#4
(08. Nov 2012, 14:04)Predrag Wrote: Tako je teddy, cilj je dovesti nove korisnike i to IKOM radi na ovaj nacin.

Gde bi bio kraj nama korisnicima da svi operateri to rade na ovaj način. :D
Reply
#5
IMHO.
Pre bih rekao da to ima veze sa kampanjom Targo telekoma koji se pojavio odskora na Novom Beogradu i besplatno uvode instalacije po zgradama, bar su to reklamirali. Obzirom da je u pitanju optika i perspektiva u odnosu na IKOM, to je razlog za naprednije korisnike (pri tom ne mislim samo na penzionere), da razmisle i o ovoj opciji. Do sad je ulaz SBB-a na IKOM-ovo područje bio restriktivan, IPTV, ORION i sada TARGO su postali ozbiljna konkurencija IKOM-u koji tapka u mestu i osim akcija i pristupačnih cena ne nudi ništa novo.
Reply
#6
cinjenica je da je IKOM uvek imao vrlo pristupacnu i kvalitetnu ponudu internet paketa, mislim da je njihova strategija daleko vise okrenuta ka internetu nego samoj kablovskoj televiziji jer i u vreme kad su svi pljuvali po IKOM-u zbog lose kablovske ponude internet ponuda im je bila vrlo kvalitetna i povoljna.
da budem iskren sobzirom da svakodnevno sto na poslu sto kod kuce koristim sbb i ikom internet moram priznati da je ikom-ov uvek bio pouzdaniji. sa sbb-om smo imali bas muka u nekoliko navrata, a tek tehnicka podrska.. katastrofa, secam se da su nas jednom prilikom mesec dana vukli da bi na kraju zamenili modem jer im je to poslednja solucija (kako je objasnio decko koji je dosao), kad se meni sa slicnim simptomima desio kvar na ikom-u dosli su i zamenili modem sutradan bez reci i cimanja.
Ne svadjaj se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuce iskustvom...
Reply
#7
Nemam ja ništa protiv interneta čak šta više i činjenica je da je najpovoljniji ali budimo realni mene interesuje kompletna ponuda u jednom a ne više KDS operatera da bih kompletirao uslugu.
To je uvek skuplja varijanta.
BTW što se tehničke podrške tiče, ne bih je komentarisao, samo sam čuo da postoji Smile
Reply
#8
(11. Nov 2012, 15:50)baja Wrote: cinjenica je da je IKOM uvek imao vrlo pristupacnu i kvalitetnu ponudu internet paketa, mislim da je njihova strategija daleko vise okrenuta ka internetu nego samoj kablovskoj televiziji jer i u vreme kad su svi pljuvali po IKOM-u zbog lose kablovske ponude internet ponuda im je bila vrlo kvalitetna i povoljna...

...bilo nekad, ipak danas nuditi korisnicima 6 Mbps download sa samo 256 Kbps upload je prevazidjeno. Realno upload bi na tu brzinu trebao biti bar 512 Kbps ako ne i 1024 Kbps. S druge strane jos uvek nemaju HD ponudu i tu moraju u najskorije vreme da se "probude". Ako vec imaju problem sa infrastrukturom u nekim delovima grada, trebali bi bar da puste HD paket tamo gde im je mreza stabilna i kvalitetna. Hmmm (ako uopste ima takvih lokacija)
Reply
#9
flat 2 im je vise..."socijala" paket.
uzmes lepo flat 3 i jos pride dobijes digitalnu teleiviziju za dz Smile
a postoji i mogucnost doplate za upload sto cini mi se niko ne nudi osim njih. (ali slazem se sa tobom da im je upload kriminalno mali)

nisam siguran, moze lako da se izracuna ali cini mi se da je sa upload busterom cena negde kao na sbb-u tako da su konkurentni po pitanju cene a namerno su smanjili upload i tako drze povoljniju cenu za one kojim upload nije toliko bitan.
svako moze da izabere za sebe ono sta mu odgovara a da je i cena okvirna kao i na drugim mestima za to sta se nudi a za ne preterano zahtevne korisnike i povoljnija. to se uklapa u moju teoriju da im je internet mozda i najglavnija poslovna strategija.

sto se tice hd-a
slazem se da je potrebno ici napred ali smem da se kladim da je broj korisnik koji imaju televizore sposobne za reprodukciju zanemarljivo mali.
sigurno ce i to doci kad se broj tv-a uveca a i to onda ulazi u moj deo price da im tv nikad nije bio osnovna strategija razvoja vec internet.
Ne svadjaj se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuce iskustvom...
Reply
#10
Ja sam im slao mailove sa molbom da uvrste RTS HD. Siguran sam da ih ne kosta nista, a ujedno bi to moglo da im bude i test za neki buduci HD paket.
RTS HD imaju KDS-ovi koji, ubedjen sam, imaju losiju infrastrukturu (Jotel npr.) od IKOM-a.
Odgovori (kad ih je uopste i bilo) tipa "razmotricemo" su naravno znacili da se to nece desiti.
Radio Fokus zajedno sa piratskom mrežom "Radio Balkan" na nizu nelegalnih frekvencija na sramotu drzave - 1159. dan.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)