Problem sa IKOM internetom i routerom
#11
(09. Jul 2012, 01:03)Eddie Maiden Wrote: @veljko: jesi gledao po specijalizovanim forumima (Bench, Svet kompjutera...) da neko nije imao sličan problem sa tim ruterom?

Gledao ...al niko nema taj ruter..SmileBar ja nisam nasao...
Reply
#12
(09. Jul 2012, 09:09)veljkoi Wrote: Gledao ...al niko nema taj ruter..SmileBar ja nisam nasao...

Problem je u tome sto sam ja vec imao jedan ruter pre ovoga sad (TP-Link TL-MR3220 3G ) koji je radio odlicno bez greske...dao sam ga drugaru posto njemu tamo gde zivi odgovara 3G ...Cool
Reply
#13
(07. Jul 2012, 22:49)veljkoi Wrote: Pozdrav svima,
koristim IKOM kablovski internet (Flat3) i imam sledeci problem, koristio sam internet tako sto mi je modem bio direktno prikacen na PC i sve je ferceralo OK pre par dana sam kupio wifi router Linksys WRT120N i onda nastaju problemi....:( Na svakih par sati mi se izgubi net (i na kompu koji je povezan kablom direktno na router i na lap topu koji ide preko wifi-a) prekid traje otprilike 2 do 3 minuta i sve se samo vrati ...na kablovskom modemu (WebSTAR EPC2100R2) sve lampice svetle kako bi i trebalo kad se prekine net? U statusnoj stranici na routeru sve isto stoji ok ip adresa ..vreme sta sve vec ima...sve deluje ok ali neta nema? Pisao sam IKOM teh. podrsci ali oni su me naravno otkacili?Moze li mi neko pomoci?Hvala unapred

...jos da dodam da sto se tice fizicke veze (utp kablovi,adapteri) sve je provereno i potpuno ispravno...u prilogu su screenshot slike setovanja modema...

evo i screena routera

IKOM nas dovodi do ludila sa tom njihovom "podrškom" korisnicima Internet IKOM paketa(Flat2).Legalno kupljen računara sa legalnim OEM W7 nikako da se "upari" sa "Motorola" i "Tomson" modemom.I normalno u IKOM-u ne znaju kako da reše problem,jer kao oni imaju uvid da prvi ,a posle zamene,i drugi modem isporučuju internet signal.Ne postoji stalni ili redovni vremenski interval kada se prekida internet veza.Na modemu postoji USB priključak ka računaru.Ali nema CD sa drajverima.To se od IKOM-a ne može dobiti ni pod razno,čak nisu ni isporučili u kutiji sa modemom USB kabl.Dakle,računar je priključen na mrežnu karticu sa modemom.IKOM Internet radi i više puta dnevno prekida,što izuzetno iritira.Posle više prijava prekida internet konekcije,"pročešljao" sam sve i svašta ne bih li rešio problem.Jedna od preporuka je da se isključi antivirus,jer kao on stvara probleme da IKOM-ov modem isporučuje signal.Učinih i to,ali posle sam instalirao antivirus,koji je pištao kao lud,otkrivajući i izolujuću razne viruse...I preporuka je da se isključi i firewall...ha,učinih i to i ništa.Sve gore ka lošijem.IKOM podrška ostaje pri svome da ima besprekornu isporuku signala.Pa se pitam zašto se odlučiti za njih kao provajdere.Čak i Veljko ne sme da uključi WiFi,jer to smeta IKOM signalu!!??...Koliko sam obavešten od stručnih lica,WiFi nikako ne sme da smeta modemu.Možda stručnjaci IKOM-a mogu da negiraju ovu tvrdnju.Baš bih voleo da se oglase.No,čini mi se da je ovo akcija privlačenja korisnika,a posle će se videti kako se korisnici migolje iz te loše situacije.Dve godine nemate pravo da raskinete ugovor.Ustvari može,ali da se plate sve rate za dve godine.Ovo mi liči na nešto što se najblaže može nazvati :neposlovnost.
Reply
#14
IKOM se ugovorom obavezuje da do kompjutera dovede signal. Njihova politiika je da ne garantuju kasniju raspodelu signala i da to nije njihova briga.
Iako mnogi operateri rade sa ruterima, IKOM zvanicno ne radi i odbija bilo kakvu odgovornost za probleme nastale usled koriscenja rutera uz IKOM ovom internet.
Ovo sve vazi za Veljkov post.
Za problem Zorana82, najbolje je da se taj kompjuter proveri kod nekog prijatelja/rodjaka/komsije koji koristi internet (po mogucstvu kablovski) kod drugog operatera. Recimo da kompjuter radi 24h tamo i da se onda definitivno vidi da li IKOM brljavi i ne zna kako da popravi situaciju ili je problem negde do samog kompjutera sto opet (ako je u garantnom roku) daje mogucnost da se problem adekvatno resava.
U slucaju da je problem do IKOM-a treba biti dosadan i uporan. Na kraju, ako ne obezbede stabilan signal traziti raskid ugovora bez da se dozvoli da korisnik placa bilo kakve penale.
Radio Fokus zajedno sa piratskom mrežom "Radio Balkan" na nizu nelegalnih frekvencija na sramotu drzave - 1159. dan.
Reply
#15
@ zoran
nisam samo razumeo da li koristis i ruter.
ako njega koristis moguce je da on pravi problem i na osnovnom signalu iako on direktno ulazi u kompjuter.
dalje. tvoj problem me je neverovatno podsetio na problem koji u firmi imamo sa sbb-om, samo sto se oni nisu udstojili ni da nam promene modem a dolazili su 100 puta i problem nikad nije do kraja resen, i dalje se svremena na vreme pojavljuje taj problem da internet pukne, ne radi u ciklusima od par minuta pa do par sati i onda odjednom proradi.
sta hocu da kazem..
prvo proveri sve kablove u stanu i sve konekcije, mozda negde nije dobro spojeno (pri tome mislim i na same dzekove ne samo kako sta ulazi u nesto)
dalje.. iskreno, ne bi me cudilo da jednostavno postoje neke komponente u kompjuteru koje se ne vole sa kablovskim modemom.
takav vid problema je odavno poznat bez obzira sto koristis brendovan kompjuter i legalan softver.
jednostavno se desavaju fantomski problemi u radu kompjutera a sve samo zato sto neke dve komponente ne "leze" jedna drugoj.
iskreno, kao sto ni mi na poslu nismo do kraja regulisali taj problem mislim da ni ti nikad neces do kraja regulisati taj problem.
mozda ti je resenje da predjes na adsl ili mozda preko mobilnog da napravis hot spot pa isprobas da li ce ti tako dobro raditi.

nisi rekao da li je u pitanju laptop.
ako jeste, idi kod nekog pa ga prikaci na njegov internet i vidi kako radi.

i da.. imas jos jedno resenje, ako imas uslove da u ruter direktno ubodes signal a ti ne preko kabla nego preko wifi-a da se nakacis na taj turer.. cisto i to da isprobas kako ce reagovati.
Ne svadjaj se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuce iskustvom...
Reply
#16
Ja sam pre par meseci imao problema sa netom, na kraju se ispostavilo da je do modema, kao što su u korisničkoj podrški i pretpostavili na osnovu opisa kvara. Dolazio je čovek sa reflektometrom i meračem nivoa signala i sve proverio. Na kraju sam ekspresno dobio drugi modem. Tako da, sve pohvale sa moje strane.

Problem kod tebe Zoki je 99% ruter ako ga koristiš (a zaključio bih da ga koristiš, jer pominješ i WiFi) koji je polu-ispravan. Kod nas se prodaju polovni ruteri koji se često vode kao ispravni, ali imaju nedostatak da se zabaguju posle par sati.
Reply
#17
Pozdrav svima još jednom....problem koji sam imao sa ruterom sam resio tako sto sam kupio drugi jer taj Cisco nikako nisam uspeo da nateram da radi kako treba ..Sad

Jel može neko da mi prokomentariše ove parametre na modemu ...signal...i ostalo da li je kako bi trebalo da bude...
[Image: Modem.jpg]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)