Sat-trakt
#1
[Image: gIhsDJx.png]

Pošto nema teme za ovog kablovskog operatera koji je prisutan u čak 21 mestu u Vojvodini (mapa na: http://www.stcable.tv/?page_id=13 ), da napravimo jednu.

Nažalost na sajtu firme nema programske šeme, tako da ne znam kakva je celokupna ponuda ovog kablovskog operatera koji ujedno nudi i kablovski i wireless internet.

U svim gradovima mesečna pretplata iznosi 800 dinara, dok je u Gunarošu 750, Titelu 700, Žablju 600, a Gornjem Bregu 400 dinara.

Da otvorim temu navelo me je ovo obaveštenje koje sam slučajno uočio na fb-u:

Quote:Poštovani korisnici,
usled zahteva IKO Media - zastupnika autorskih prava za kanale: Cinemania, Film+, Fishing & Hunting, Sport Klub, Sport Klub+ i Ultra TV, za drastičnim povećanjem naknade po korisniku i pored višegodišnjeg potpisanog ugovora, primorani smo da izvršimo promenu programske šeme naše televizije kako ne bismo bili prinuđeni da povećamo pretplatu kablovske televizije za 150 dinara na mesečnom nivou.
Iz tog razloga uvodimo niz novih atraktivnih kanala koje do sada niste imali priliku da pratite, a za koje verujemo da će Vam svojim kvalitetnim sadržajem pružiti potpuno zadovoljstvo ispred vaših TV ekrana.
Kanali koje uvodimo u programsku šemu analogne TV: Disney Channel, ESPN America, Extreme Sports Channel, MGM, Outdoor Channel i TV 1000.
Zahvaljujemo na Vašem razumevanju.
Vaš Sat-Trakt
Sat - Trakt FB


edit E. Maiden: ubacio KFA logo i link.
Reply
#2
Znači, SBB-ovo gušenje konkurencije već viđeno po BiH i Sloveniji se nastavlja. Zaista nisam iznenađen.

Mislim da nisu mnogo pametni, jer slabljenjem malih operatera koji posluju na teritoriji koju SBB ne pokriva uteruju korisnike IPTV-u mnogo više nego Totalu.
Reply
#3
...sve mi je jasno osim ovog za TV 1000. Kako mogu njega da uvedu u ponudu? Zar i on nije pod "komandom" SBB-a za srpsko trziste? Ili su resili da im popuste pa dozvolili jedan kanal po povoljnijoj ceni...
Reply
#4
laki, sigurno postoji nesto sa tv1000 jer ga je i avcom uveo krajem prosle godine. pritom, avcom nema ostale viasatove kanale niti kanale koje ima iko media.
Radio Fokus zajedno sa piratskom mrežom "Radio Balkan" na nizu nelegalnih frekvencija na sramotu drzave - 1159. dan.
Reply
#5
Nemam ovog provajdera ali brat mi živi u Temerinu i radi za ovog operatera. Obično ne pričamo o poslu ali eto dotakli smo se neke priče o ponudi programa kod mene na Polarismedia i pita me za SK(dal se emituje na Polarisu) jer TV upaljen a LE na AS išla. Pa dođe priča oko izbacivanja SK u njegovoj firmi i njegovom kućnom operateru.
Izbacivanjem paket programa od IKO Media, i uvođenje paketa AS HD (za 500 dinara) dolazim do informacije da je ovaj operater zakucao ugovor sa AS na 5 godina(više godišnji potpisani ugovor sa klauzolom da nema podizanja cene kao što je slučaj sa IKO Media koja zastupa SK) zbog sledeće sezone, jer AS dosta stvari uzima na proleće što ima sad SK, jer ističu ugovori i AS ima malo drugačiji pristup pružanja usluge krajnjem korisniku, nešto što u normalnom društvu i svetu funkcioniše a ima tendencija da će i kod nas zaživeti iz razloga što oni koji "prodaju" uslugu traže od "kupaca" te usluge u Srbiji da rade tako. AS ne ucenjuje potencijalne korisnike. Ako imaš prostora i uslova, mi ti puštamo AS HD paket pretplata je 500 dinara svaki mesec, ti imaš zaradu po korisniku cirka 100€ godišnje, ugovor dve godine po korisniku. Čista lova. Stvar je u tome što AS može da se uzme kao u svakom normalnom društvu kao zaseban paket. Dok SK ne možete. Jer ako SK uzimate, morate i još i ostale i krpe i bebe SBB-ove da kupite, koje vam ne trebaju. A pošto tržište u svetu što se tiče ovog domena radi na principu koji radi AS, vidi se kako je ostvarila saradnju sa UEFA za njihova takmičenja, jer njima je u interesu da imaju svaki mesec sigurnog pretplatnika, dve godine minimum ugovor. Plaćaš nešto što želiš da gledaš. SBB svoj SK ne pušta bez pratnje koje kakvih program koji ljudima jednostavno ne treba, ne gledaju ih, nemaju vremena.. to im je veliki minus, i to će im doći glave.
Reply
#6
(04. Oct 2012, 21:22)vajaga Wrote: dolazim do informacije da je ovaj operater zakucao ugovor sa AS na 5 godina(više godišnji potpisani ugovor sa klauzolom da nema podizanja cene kao što je slučaj sa IKO Media koja zastupa SK)

Zanimljivo. Očekivan potez, s obzirom da su šanse da nakon raskida sa SBB-om ponovo dobiju SK minimalne. Jesu li u pitanju dinarske cene? To onda znači da će taj paket biti još jeftiniji (izraženo u evrima) ako dinar nastavi da se sunovraćuje, samo se pitam dokle mogu da drže tolike prenose za koje prava plaćaju u evrima.

(04. Oct 2012, 21:22)vajaga Wrote: zbog sledeće sezone, jer AS dosta stvari uzima na proleće što ima sad SK

Dosad je Arena više gubila prenose u korist SK nego što je bilo obrnuto, tako da sam skeptičan prema toj tvrdnji da će odsad sve biti potpuno obrnuto. Uz to, ako i kupe nešto na proleće, to će početi da se prikazuje tek na jesen, tj. za godinu dana. Do tada se svašta može izdešavati, a činjenica je da SBB nastavlja da uvodi znatno više novih kanala od Telekoma, koji je i dalje atraktivna platforma manje-više samo za muškarce koji vole sport.

(04. Oct 2012, 21:22)vajaga Wrote: ima tendencija da će i kod nas zaživeti iz razloga što oni koji "prodaju" uslugu traže od "kupaca" te usluge u Srbiji da rade tako

Ovo zvuči kao Telekomova propaganda. SK godinama radi na način koji radi uz sve ucene i pritiske prema manjim operaterima i nije imao nikakvih problema da obezbedi prenose.

(04. Oct 2012, 21:22)vajaga Wrote: AS ne ucenjuje potencijalne korisnike.

To je tačno, zato što je Telekom kasno ušao na tržište i pokušava da se probije, za sada bez većeg uspeha. Tamo gde je Telekom monopolista, ponaša se jednako odvratno kao i SBB.

(04. Oct 2012, 21:22)vajaga Wrote: Ako imaš prostora i uslova, mi ti puštamo AS HD paket pretplata je 500 dinara svaki mesec, ti imaš zaradu po korisniku cirka 100€ godišnje, ugovor dve godine po korisniku. Čista lova.

Možeš malo da objasniš tu neverovatnu računicu? 500 dinara = 4,34 evra. Kada se to pomnoži sa 12 meseci, dobija se 50 evra od kojih lavovski deo svakako ide Areni, a 8,3 evra ide državi za PDV. Zaista ne znam kojom računicom ti tu vidiš čistu zaradu za operatera od 100 evra godišnje. Operater je tu vrlo srećan ako uzme desetak-petnaest evra godišnje po korisniku, a mora da plaća i onu Arenu 1 koja ide u osnovnom paketu za sve korisnike, a koja ne spada u 10 najgledanijih kablovskih kanala u Srbiji. Uz to, ogromna deo korisnika kod nas odbija da uzima dodatne pakete zato što im je i onih 2-3 hiljade za televiziju i Net ili samo 1000 dinara za televiziju preskupo, tako da je realno pitanje koji procenat korisnika bi uopšte uzeo tu Arenu.

(04. Oct 2012, 21:22)vajaga Wrote: Stvar je u tome što AS može da se uzme kao u svakom normalnom društvu kao zaseban paket.

To samo kod drugih operatera. Kod Telekoma ti je uvaljuju u osnovnom, umesto da rade na dovođenju i lokalizaciji novih kanala na koje SBB još nije stavio šapu.

(04. Oct 2012, 21:22)vajaga Wrote: vidi se kako je ostvarila saradnju sa UEFA za njihova takmičenja, jer njima je u interesu da imaju svaki mesec sigurnog pretplatnika

Aha, a u Sloveniji je LŠ uzeo SK, tako da to što pričaš ima veze samo s parama, a ne sa koncepcijom Arena kada su u pitanju drugi operateri osim Telekoma Srbija.

(04. Oct 2012, 21:22)vajaga Wrote: Plaćaš nešto što želiš da gledaš.

Kad Telekom izbaci Arene iz osnovnog paketa, to će da važi kao generalno pravilo za taj kanal. Ovako važi samo polovično.

(04. Oct 2012, 21:22)vajaga Wrote: SBB svoj SK ne pušta bez pratnje koje kakvih program koji ljudima jednostavno ne treba, ne gledaju ih, nemaju vremena.. to im je veliki minus, i to će im doći glave.

Naslušali smo se silnih najava o propasti SBB-a u poslednje 4 godine otkako je Telekom počeo da promoviše IPTV, pa smo doživeli da su uspeli da povećaju broj IPTV pretplatnika u 2011. za bednih 36 hiljada, pri čemu ih i dalje imaju oko 5x manje od SBB-a.
Reply
#7
Ne znam o kojoj je cifri reč i o kojoj je valuti reči. Našli su se. SBB je očigledno pohlepniji od AS. E sad dal će dinar bit jači ili slabiji, dal Lelekom plaća prava u krompiru ili u €, ne znam, ako budem u prilici da saznam, podeliću na forumu ovde. Smile
AS je izgubila Primeru, i to kad je prolazila kroz jedan deo, kroz koji SBB nije, firma je prodata Lelekomu, navodno zbog dugova, može biti, ne znam. Ušli su na tržište zadnji, kad je SK jedini izbor bio na tržištu, normalno da je ugovorom vezao na par godina sve što je mogao. Pa što onda Bundes liga ne ide na SK/AS ili na SOS kanalu, što ES2 radi prenose, jer ES je kupio prava prenosa, kad im izađe ugovor, ne dogovore dalju saradnju, izlazimo na tržište, cena je tolika, kupci SK/AS, izvolite. No, AS je dostupna kao zaseban paket kod Polarisa, ne mora se uzimati IPTV od Lelekoma. E sad što SBB gura u svoju ponudu sve i svašta, i što ti reče da je njihova ponuda kud i kamo za široke narodne mase bolja a ne kao Lelekom koji je manje više popularan samo za muškarce i njima potreban sport. Totalno bez veze si izrazio. Od svega toga što ima neki provajder u ponudi, dovoljan nam je sport, HBO i neki program koji je fokusiran na serije(AXN, FOX..)
Jer stvarno ne znam kad bi sve to gledali a plaćali nešto što ne koristimo. Jer opet danas eto imamo tu neku sreću da oboje radimo, po 10h, da ako imamo nekog vremena jeste onda taj večernji termin da pogledamo film ili serije koje pratimo, ili pratim sport. Jer dan traje 24h, i stvarno uz svu našu dobru volju da mi operater obezbedi izbor program za poželeti, nemamo vremena za tako nešto.
Nije Lelekomova propaganda, ovo se odnosi, na to da ako hoću sport, kupim samo sport i to gledam, ne treba mi još Ultra, Film+ i sl. i nije bitno dal ću preuzimati preko cabla, IPTV, platforme satelitske.. tako mi svejedno, ja plaćam za uslugu, i dal bio to SBB, Lelekom, Polaris, Sat-Trakt.. meni je tako svejedno.. kao što verujem da bi bilo masi ljudi koji plaćaju za tu vrstu usluge..
Što se tiče monopola isti su. Ne branim ni jedne ni druge, već žalim što moramo da živimo u tako lošem uređenom sistemu zahvaljujući pohlepnim političarima koji vode ovu zemlju i što monopolisti kupuju sitnu boraniju u Nemanjinoj.
Računica? Bankarstvo u Srbiji je toliko napredovalo da ti sa živom lovom možeš "kupit" kurs, kakav kad bi čuo, rekao da je laž. Što opravdam, jer nisi verovatno imao dodirnih tačaka u životu do sad, kao i masa ljudi. Ja eto nažalost jesam. I video sam kakav se kurs daje za jednog SBB-a, Lelekoma, itd..
Statistika je kao bikini. Više krije nego što pokazuje. Svaka TV se hvali sa gledanošću. Lepo. Korisnici odbijaju da uzimaju dodatne pakete, upravo za to jer im je operater nagurao cenu za osnovni paket 1000 dinara, a u tom osnovnom paketu mogu na prste jedne ruke nabrojati šta od ponuđenih 70+ program gledaju, tu se gubi smisao. Plaćaju nešto što ne koriste.
U Lelekomu ti uvaljuju u osnovnom, da "uvaljuju", jer gle čuda, većinski vlasnik AS je Lelekom. Što se SBB nije otvorio prema svojim klijentima i dao ceo paket SK u osnovnom paketu? SBB i to što on dovede ne može niko drugi da emituje. Pa to nije bilo od kad je gavran pocrneo. Čudi me kako još nisu na pornjavu stavili šapu. Oš' pornić pogledat, moraš preći na SBB/Total. Smile
To što LŠ ide u Sloveniji na SK, to nema veze sa AS. Slovenija je članica EU, Srbija/Cro/BiH/CG/Makedonija na tim prostorima posluje AS i za njih je kupila prava prenosa utakmica iz UEFA-e. Ne posluje AS u Sloveniji, pa da je konkurisala za prava prenosa. Ona je uradila to za ostale zemlje ex-YU. Jer tu posluje.
Lelekom će izbacit iz svoje ponude osnovne AS kad i SBB prepusti SK kao zaseban paket, kad država i vlast malo preurede i dovedu nekog reda među monopolistima.
Neće propasti ni jedan ni drugi, ali neće moći ni da dobijaju korisnike kao što su do sad dobijali. Život je sve skuplji, cena života i kablovske rastu, kao gorivo na pumpi u Srbiji. Profitiraće neko manji, kao Polaris, DIGI ne verujem, Total ima gastarbajtere i Pink, eto za 500 din. imate sasvim pristojnu ponudu na Polarisu. Ne podižu cenu, usluga je OK. A ljudi se okreću sve jeftinijem izvoru, zabave. Svi bi mi voleli da postoji mogućnost svega u HD i da nije skupo, da si možemo priuštit. Nažalost, još smo daleko od toga.
Reply
#8
(05. Oct 2012, 21:33)vajaga Wrote: dal Lelekom plaća prava u krompiru ili u €, ne znam

Facepalm

Dilema je velika.

(05. Oct 2012, 21:33)vajaga Wrote: Nije Lelekomova propaganda, ovo se odnosi, na to da ako hoću sport, kupim samo sport i to gledam

Ne izvrdavaj. Rekao sam da zvuči kao Telekomova propaganda tvoja tvrdnja da…

(04. Oct 2012, 21:22)vajaga Wrote: oni koji "prodaju" uslugu traže od "kupaca" te usluge u Srbiji da rade tako

…a koja se odnosila na navodne pritiske sa Zapada da sva sportska ekskluziva bude u payTV-u.

Svakako je jeftinije da oni koji vole sport imaju taj sport u osnovnom paketu nego da ga doplaćuju još 500 dinara preko onoga što moraju da plaćaju za osnovni paket. Kad bi moglo da se izabere desetak-dvadeset kanala koji korisnik stvarno želi da gleda i da se plati samo za njih, to bi bilo idealno (posebno za one koji žive sami ili udvoje), ali se to neće dogoditi jer se manja cena distribucije pojedinih kanala po korisniku postiže upravo tako što se oni stave u osnovni paket.

(05. Oct 2012, 21:33)vajaga Wrote: Računica? Bankarstvo u Srbiji je toliko napredovalo da ti sa živom lovom možeš "kupit" kurs, kakav kad bi čuo, rekao da je laž. Što opravdam, jer nisi verovatno imao dodirnih tačaka u životu do sad, kao i masa ljudi. Ja eto nažalost jesam. I video sam kakav se kurs daje za jednog SBB-a, Lelekoma, itd..

Je l' bi mogao da mi objasniš razlog zašto te firme uopšte posluju, ako po tvojoj tvrdnji mogu da dobiju kurs praktično kakav hoće (koji bi morao biti 7-10 puta bolji od zvaničnog da bi bila tačna tvoja tvrdnja da operater ima 100 € čiste zarade godišnje po pretplatniku Arene) i samo da obrću te iste pare ukrug u suštini pljačkajući građane ove zemlje, jer to neko mora da finansira, a sigurno neće Nemci ili Rusi?

(05. Oct 2012, 21:33)vajaga Wrote: To što LŠ ide u Sloveniji na SK, to nema veze sa AS.

Nema, to ima veze s tvojom tvrdnjom da su Uefi bitni nekakvi imaginarni „sigurni pretplatnici“, a ne lova.

Juče:

(04. Oct 2012, 21:22)vajaga Wrote: to im je veliki minus, i to će im doći glave.

Danas:

(05. Oct 2012, 21:33)vajaga Wrote: Neće propasti ni jedan ni drugi

Dunuo neki povetarac, pa si se okrenuo za 180°?

Mnogo si neozbiljan sagovornik.

P.S. Mogao bi da lupiš koji enter ponekad, ako već ne želiš da naučiš da koristiš citate. Poruke koje nemaju prored su izrazito nečitljive.
Reply
#9
pažljivo sam pročitao 4x vajagin tekst i nisam shvatio šta je pisac hteo da kaže?! Hmmm

ne kapiram kakve veze imaja AS, SK sa Sat-Traktom??
Reply
#10
Nova Net ponuda Sat trakta:

[Image: image0001ne.jpg]
Izvor: korisnik Ninoslav1983 na Bench forumu
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)