Mogućnost da Telekom Srbija napravi satelitsku platformu
#1
Nova platforma u Srbiji TELEKOM SAT

Nakon anketiranja gradjana koji nisu u mogucnosti da dobiju usluge Iptv Telekoma Srbija,
telekom je doneo odluku da podigne svoju platformu za uslugu DTH za korisnike koji nemaju mogucnost pracenja programa preko Iptv.
Naime u Srbiji postoje mesta koja su manje naseljena pa je investicija postavljanjem novih digitalnih Adsl centrala i optickuh nod vlakana neisplativa vise godina, jedino resenje je DTH usluga preko satelita.
Platforma ce startvovati sa nekih 60-tak kanala, plus 4 dodatna paketa (Arena sport - Filmski - XXX - plus Start - extra Strong).
Telekom Srbija ima vec zakupljene transpordere na satelitu Astra 19,2 E i uskoro krece sa testiranjem.
Start platforme se ocekuje 01.07.2012 radovi su vec uzurbano poceli od pocetka ove godine.

http://balkanskonebo.all-up.com/t36-tele...u-u-srbiji
Reply
#2
Kakvo bacanje para - emitovanje na najskupljem satelitu na kojem inače nije dostupna nijedna ex-Yu TV ili radio stanica. Doduše, ipak bih sačekao i zvanične informacije po pitanju satelita, jer mi je ovo malo previše neverovatno čak i za Telekom.

Ipak, nadam se da je informacija o satelitskom emitovanju u svakom slučaju tačna i da će barem sada, kada kreću sa dve godine kašnjenja, izabrati DVB-S2 standard i MPEG4 video kompresiju kako bi što više kanala ugurali na jedan transponder. Ako je tačno da će ići preko Astre, tako bi kompenzovali odluku da emituju preko najskupljeg (ali i jednog od najjačih) satelita.

U svakom slučaju, drago mi je što će Total TV dobiti još jednog konkurenta na srpskom tržištu.
Reply
#3
Ja iskreno mislim da je to bacanje para za Telekom, elem svi koji nemaju pristup IPTV-u a zeleli bi da gledaju neke pay kanale, a nemaju uslova za kablovsku, siguno su culi za Totaltv koji posluje vec 5 godina i prosto je nemoguce da ko zeli nesto takvo nije cuo za njih.

Sto se tice konkurencije Totalu to je naravno dobro imati, ali bojim se da ce proci kao IPTV vs. SBB kablovska, prosto SBB drzi exluzivu za najgledanije kablovske kanale i tesko ce ih se odreci u skorije vreme. Tako da iskreno mislim, da ce Telekom ovim projektom samo izgubiti dosta novca!
Reply
#4
Ako budu uspešni kao s IPTV-om, onda će svakako biti bacanje para.
Reply
#5
Bolje "uspesni kao IPTV" nego kao pojedine DTH kompanije... A da hoce mogli bi oni dobiti exluzive na neke druge kanale, ali treba odresiti kesu...
Reply
#6
(24. Jan 2012, 17:23)nenadjow Wrote: elem svi koji nemaju pristup IPTV-u a zeleli bi da gledaju neke pay kanale, a nemaju uslova za kablovsku, siguno su culi za Totaltv koji posluje vec 5 godina i prosto je nemoguce da ko zeli nesto takvo nije cuo za njih.
Tacno! Ova njihova izjava (ukoliko je verodostojna) je bas narcisoidna i to na kvadrat. o.O
Reply
#7
Ja mislim da je samo realna... Ali opet to je samo moje misljenje!
Reply
#8
Pre bi rekao da je to izjava koja treba da opravda arčenje narodnih para, jer ne pokreću oni tek tako DTH platformu već su jadni građani vapili za DTH servisom Telekoma pa su oni naravno kao narodna kompanija izašli u susret.

Pazi ti njih: "Nakon anketiranja gradjana koji nisu u mogucnosti da dobiju usluge Iptv Telekoma Srbija". Pa koja to kompanija sprovodi anketu na građanima koji nemaju tehničkih mogućnosti da primaju njihove usluge?
Reply
#9
Ako budu emitovali na Astri na 19.2e, cena takvog paketa sigurno ne može biti niska. Činjenica je da mnoge platforme "beže" sa ove poziciji ne bi li ispratile tržšta na kojima posluju i bile konkuretne. Ako se njima dugoročno isplati da finansiraju migraciju, jako skup proces ako se radi o velikim platformama, ne vidim razlgoda da nova platforma, pa još iz Srbije uopšte počinje sa emitovanjem na tom satelitu. Ja se nadam da ova vest nije baš pouzdana, ono što bi bilo realnije jeste Astra na 23.5e.
[Image: 5urbzc.gif]
Reply
#10
Bolje da su trazili dozvolu za DVB T2 emitovanje(kao boom u MK).
Naoružajmo se i bež’mo.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)