mts Box paketi - više od 100.000 korisnika
#1
Quote:[Image: box-logo.png]

Box paketi Telekoma Srbija objedinjuju usluge fiksne, mobilne, Interneta i digitalne televizije.
Od sada možete da imate skockane sve telekomunikacione usluge na jednom mestu uz jedan račun i povoljnu cenu.

Šta sve box sadrži?

U ponudi su Box paketi koji obuhvataju:

fiksnu liniju, postpaid tarifu i internet - Box 3
fiksnu IP liniju, postpaid tarifu i internet - Box 3+
fiksnu liniju, postpaid tarifu, internet i IPTV - Box 4
fiksnu IP liniju, postpaid tarifu, internet i IPTV - Box 4+
Box 3 i Box 3+ sadrže: fiksni telefonski priključak, pristup neograničenom bežičnom ADSL Internet u i mobilnu postpaid tarifu.

Box 4 i Box 4+ sadrže fiksni telefonski priključak, pristup neograničenom bežičnom ADSL Internet u i mobilnu postpaid tarifu i IPTV televiziju (osnovni IPTV paket TV kanala).
[Image: boxikoniceitekst.jpg]

Paket .......ugovor na 6 m........ugovor na 12 m.........ugovor na 24 m
Box 3 .........2.999,00.................2.749,00.................2.624,00
Box 4 .........3.499,00.................3.207,00.................3.061,00
Box 3+........2.799,00.................2.566,00.................2.449,00
Box 4+........3.299,00.................3.024,00.................2.886,00

Korisnički ugovor možete zaključiti na 6, 12 ili 24 meseca i u zavisnosti od minimalnog trajanja ugovora plaćate mesečnu naknadu za odabrani Box paket.

Izvor: MTS

Nije loša ponuda. Fiksni + mobilni (500 min. 500 sms. 1GB) + IPTV + Net 6Mbps/1 Mbps za 3.061 dinar.
Nego na šta misle pod ovim fiksna IP linija??? Za ovu uslugu je svakako potrebna bakarna parica, pa čemu onda IP linija?


Za moderatore: Nisam bio siguran gde da postavim temu pošto obuhvata i fiksni, mobilni telefon, net i IPTV. Ako smatrate da joj je negde drugde mesto ili ako bi trebalo da ide u okviru neke teme o Telekomu prebacite je slobodno
Reply
#2
Valjda je fiksna IP linija ona koja podrazumeva samo IP telefoniju, a ne klasičnu analognu. Zato su ti paketi jeftiniji.

Inače, osnovni IPTV paket koji je obuhvaćen Boxom 4 i 4+, koliko se ja sećam, nema preko 100 kanala, već manje od 90. To što Telekom distribuira gomilu lokalaca na ograničenoj teritoriji pa u head-endu ima gomilu kanala nema nikakve veze s korisnicima.

Rekao bih da je ovo trajna Telekomova ponuda, pošto nigde ne piše da je u pitanju akcija ograničenog trajanja. U svakom slučaju, ova ponuda će biti vrlo atraktivna onima koji pored osnovne pretplate imaju (ili planiraju da imaju) još barem jednu-dve usluge kod Telekoma (npr. Net i IPTV ili Net i postpaid). Ipak, ne treba smetnuti s uma da ova varijanta s Boxom sprečava postpaid korisnike da uzmu novi telefon uz produženje ugovora za mobilnu, što znači da ona odgovara onim postpaid korisnicima koji ne nameravaju da tako brzo menjaju svoj telefon.

Inače, ako se dobro sećam, RATEL je zabranjivao ovakve vezane pakete Telekomu zbog monopola u fiksnoj, tako da bi ova ponuda mogla predstavljati najavu da će od januara (ili makar koji mesec kasnije) zaista početi da funkcioniše slobodno tržište, tj. režim opšteg odobrenja za fiksnu kada ćemo dobiti pravu konkurenciju u fiksnoj i ponude kablovskih operatera i manjih Net provajdera koji će je obuhvatati.
Reply
#3
(06. Dec 2011, 08:43)teddy Wrote: Valjda je fiksna IP linija ona koja podrazumeva samo IP telefoniju, a ne klasičnu analognu. Zato su ti paketi jeftiniji.
Не знам чему то? Пошто ти у сваком случају треба фиксна линија. Претпостављам да се у овом случају плаћа и претплата на фиксну линију засебно или не? Ко зна...

(06. Dec 2011, 08:43)teddy Wrote: Inače, ako se dobro sećam, RATEL je zabranjivao ovakve vezane pakete Telekomu zbog monopola u fiksnoj, tako da bi ova ponuda mogla predstavljati najavu da će od januara (ili makar koji mesec kasnije) zaista početi da funkcioniše slobodno tržište, tj. režim opšteg odobrenja za fiksnu kada ćemo dobiti pravu konkurenciju u fiksnoj i ponude kablovskih operatera i manjih Net provajdera koji će je obuhvatati.
Било би добро да је тако, али РАТЕЛ је забранио Телекому везивање услуга у смислу бесплатних позива фиксни-мобилни и мобилни-фиксни. Ово је само пакет који обухвата све ове услуге, али не пружа бесплатну комуникацију између фиксне и мобилне телефоније нити неку повољност на међусобној релацији фиксне телефоније и осталих услуга.

---------------------------------------------

Quote:INTERNET - Box paketi sadrže wireless ADSL Internet do najveće moguće brzine, a najviše 6144/1024 Kb/s.
link
Надам се да су овде мислили на бежични рутер за АДСЛ, јер ако су мислили на "бежични АДСЛ/wireless ADSL" заиста бих волео да знам шта је то? Smile
Reply
#4
Сви рутери које дају сада су бежични, тако да је то највероватније опис рутера.
Reply
#5
(06. Dec 2011, 16:14)Xman Wrote: Било би добро да је тако, али РАТЕЛ је забранио Телекому везивање услуга у смислу бесплатних позива фиксни-мобилни и мобилни-фиксни.

Hm, moj previd. Mrzelo me da kopam. Ipak se nadam da ovo Telekom radi kako bi zadržao korisnike jer će ga konkurencija uskoro jače napasti.

(06. Dec 2011, 16:14)Xman Wrote: Не знам чему то? Пошто ти у сваком случају треба фиксна линија.

Treba ti parica povezana na centralu, a analogna linija baš i ne. IP telefon se kači na ruter i taj saobraćaj ide u ADSL opsegu, a ne u utičnicu, u kojem slučaju bi išao u niskofrekventnom opsegu.

Sa IP telefonijom ako nestane struje, nemaš telefon.

Reply
#6
Frank Pembleton@PPP Wrote:Sa jednog drugog foruma:

Quote:Razlog što je Telekom to pustio upravo ovih dana (a mogli su pre xy godina) je taj što od 1. januara na snagu stupa tzv. 'Generalna licenca' za fiksnu telefoniju, tj. više neće biti neophodno da neka firma rodi mečku da bi dobila licencu za fiksnu telefoniju (i usput je plati sedmocifrenim iznosom uskoro propadajuće evropske valute), već će samo morati da ispuni neke mnogo jednostavnije uslove propisane tom generalnom licencom, i moći će da pruža usluge fiksne telefonije. Trenutno licencu za 'klasičnu' fiksnu telefoniju imaju Telekom i Telenor (koji još nije pustio uslugu komercijalno), dok za CDMA (popularnu 'bežičnu fiksnu') licence imaju Telekom i Orion.

Od 1. januara mnogo više firmi će moći da počne da se bavi fiksnom telefonijom (naravno, to će ići preko IP-a, jer je nemoguće praviti paralelnu infrastrukturu, ali kvalitet bi trebalo da bude isti kao kod 'klasične' fiksne), i očekuje se da će to uglavnom biti postojeći provajderi interneta i kablovske televizije, koji su već fizički prisutni u stanovima svojih korisnika, jer, kao što rekoh, iluzorno je očekivati da i oni uđu u svaki stan putem bakarnih parica. Naravno, kao najozbiljniji igrač se spominje SBB, a u kuloarima se šuška (ah, kako obožavam tu frazu) da će imati strateško partnerstvo sa VIP-om, pa će tako i oni biti u mogućnosti da nude quad-play (fiksni telefon, fiksni internet, kablovsku televiziju i mobilni telefon). Naravno, ovo je sve još na nivou spekulacija, ali je zapravo vrlo verovatno da će se stvari odvijati u tom smeru.

Stoga je moj savet da se ne zalećete, da sačekate šta će sve biti na tržištu u januaru i februaru, pa da onda odlučite.
link
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#7
Ovo u vezi saradnje VIP i SBB mogu i ja da potvrdim.
Reply
#8
Da li za ovo mogu da se prijave i sadasnji korisnici usluga posto kod Telekoma imam i mobilni, fiksni, internet i IPTV.
P.S. Popust bi dobro dosao!
DVB-T2 Pećina, Maljen, Rudnik, Avala, Crveni Čot
Sky Star 2 satelitska kartica


Reply
#9
Ovo oko saradnje SBB-VIP je optimalno, pošto firme ne ulaze jedna drugoj u teritoriju. Nadam se da ćemo uskoro biti toliko preplavljeni ponudama da će nam biti teško da se odlučimo koju da izaberemo.

2 Promaja:

Možda ti ovo pomogne:

McBuki@Bench forum Wrote:Ovo su podaci iz korisničke službe Telekoma :
Internet:
Korisniku se omogućava korišćenje paketa Click 6 sa popustom od 70% na cenu mesečne pretplate utvrđene važećim cenovnikom.
Ukoliko ne postoje tehničke mogućnosti za realizaciju paketa Click 6, omogućava se korišćenje Click 4 paketa sa popustom od 50% na cenu mesečne pretplate utvrđene cenovnikom.
Korisnicima kod kojih nisu ispunjene tehničke mogućnosti za Click 4 paket ne može se realizovati Box usluga.

IPTV
Postojeći i novi korisnici IPTV usluge ostvaruju popust od 50% na cenu mesečne pretplate utvrđene važećim cenovnikom za Osnovni paket usluge IPTV.

postpaid linija
Postojeći mt:s korisnik nastavlja sa korišćenjem po važećem cenovniku za tarifni profil koji koristi.
Novi mt:s korisnik koristi MixNet L tarifni profil sa popustom od 50% na cenu mesečne pretplate utvrđene važećim cenovnikom za taj tarifni profil.

Mesečne pretplate, koje je korisnik dužan da plaća do aktivacije Box paketa, će plaćati srazmerno broju dana korišćenja pojedinačnih usluga.

Napomene:

Nakon isteka ugovorne obaveze korisniku će se obračunavati cene po cenovniku koji važi za period od 6 meseci ugovornog obavezivanja.
U cenu mesečne pretplate za Box paket uračunata je i mesečna pretplata za fiksni telefonski priključak, sa 300 besplatnih impulsa.Mesečna naknada za fiksni telefonski priključak odnosi se na period korišćenja fiksnog priključka u mesecu korišćenja izabranog paketa, tj. ne naplaćuje se unapred.
Telefonski saobraćaj ostvaren preko fiksnog telefonskog priključka, uključenog u izabrani paket, naplaćuje se prema važećem cenovniku Telekoma Srbija.
Navedene cene za ostvareni saobraćaj mobilne linije naplaćuju se nakon utroška besplatnih minuta, SMS poruka i količine prenetih podataka.
Sve ostale usluge na mobilnom priključku, tarifiraju se prema cenovniku za postpaid korisnike mt:s, i biće jasno naznačene u specifikaciji na računu za Box paket.
Korisnicima koji aktiviraju dodatne IPTV pakete će osnovna pretplata za Box paket biti uvećana za cenu paketa

http://forum.benchmark.rs/showthread.php...ost2745723
Reply
#10
Hvala Teddy
Ovo je veoma isplativo jer mi je sam racun za IPTV 1.600RSD a i Clic 1 kosta isto toliko a ovako sve ostalo dodje prakticno dzabe
DVB-T2 Pećina, Maljen, Rudnik, Avala, Crveni Čot
Sky Star 2 satelitska kartica


Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)