Iskustva korisnika s mobilnim Netom
#11
Pa i noramlno da je skuplje od dial-up interneta.

...a i on mu ga baš dao po internetu?!
“Obrazovana osoba je naučila da se informacija gotovo uvek objavljuje da bi u najboljem slučaju bila nekompletna; vrlo često je netačna, služi usmeravanju u pogrešnom pravcu, neretko izmišljena, neiskrena je ili – sasvim pogrešna.”
Russell Wayne Baker
Reply
#12
ma nas dvojica na svakoj kafe pauzi svrljali po Youtubu,kostale ga kafe skuplje nego da smo pili u Knez Mihajlovoj :o)
Kad ti svi okrenu ledja, šutni ih u dupe! 
Reply
#13
Lepo piše i na sajtu kako se net tarifira kad probiješ pretplatu, šta je tu čudno. I kod ostalih operatera je slična cena.
Reply
#14
andrija-king
Pa to ti je to. Kod svih je net preskup kada prekoračiš kvotu (osim prenesi i surfuj):

Vip:
Smart i regularna Postpaid tarifa - 1 MB = 51,20
Sigurica - 1 MB = 10,24 dinara

Telenor:
Prenesi paketi - 1 MB = 51,20
Prenesi i dopuni - 1 MB = 61,44
Prenesi i surfuj - jedini postpaid paket na kom nema prekoračenja, već se umanjuje brzina na 64/32 Kbps kad pređeš kvotu, ali i to ima svoju cenu - mali broj minuta u paketu.

MTS:
MIX - 1 MB = 51,20
MIX NET - 1 MB = 24,17 ili -1 MB = 12,08 na skupljim paketima
Kontrola troškova - 1 MB = 51,20
Reply
#15
Moja iskustva sa MTS internetom:
koristim pospaid paket MIX net, i internet varira.. nekada je 3G, Nekada EDGE, nekada GPRS, sve zavisi od dela grada... Kad je najbolji stoji HSPDA ali brzina ne prelazi 1.5 - 1.8 mb, mislio sam da je do telefona pa sam probao i sa Telenorom, u istim delovima grada gde MTS ima 1.5 mb i stoji HSPDA, Telenor ima 7.8 mb, i isto piše HSPDA. Koristim HTC Wildfire. Sa Vipom iskustva imam samo preko vip interneta od 5gb, preko modema i mogu reći da je neverovatno brz. I kada se potroši solidno radi...
Reply
#16
Radio sam neko malo istraživanje na teritoriji Novog Pazara da bih uvideo koji domaći operater mobilne telefonije ima najbolji inetrnet. Prvo što sam primetio je da je mts mreža na teritoriji Novog Pazara ubedljivo najgora od svih (a trenutno imam sve 3 kartice mobilnih operatera). Signal varira puno, 3G i HSDPA kao da ne postoje kod mts-a, a kada telefon pređe sa 2g na njih internet i obavljanje poziva je i dalje otežano. Nisam dobio informaciju od operatera zašto, ali problemi su sledeći: internet sporo radi, prekida se veza u toku razgovora sama od sebe, često me sagovornik ne čuje dobro. Upućena je reklamacija na usluge korisničkom centru a tamo gde ima 3g mreže ja sam radio test brzine preko programa speed test.
- Najviše sam se bazirao na mts mrežu da bih uvideo da li problem sa mrežom postoji samo kod mene kući ili u celom gradu. Test brzine rađen je na magistralnom putu Novi Pazar - Raška, periferija grada - naselje Šestovo i Deževski put, naselja bliža centru - Varoš mahala, ulica Stevana Nemanje i 28.novembra u centru grada, Prvomajksa ulica u Centru grada i gradski trg. Testovi su rađeni u različito vreme.
- Za Telenor i VIP sam odradio samo u centru grada kako bih uporedio jer su mreže radile kontantno dobro bez problema kao kod mts-a.
- Za sve 3 mreže speed test sam odradio sa istog telefonskog aparata - LG G2.
Rezultati su sledeći:
MTS: 
(slika u zadnjem desnom uglu je greska)
[Image: photogrid1421421563707.jpg]
Telenor:
[Image: telenor.jpg]
Vip:
[Image: vip.jpg]
U sve tri mreže u postpejd paketima internet je bio dostupan po maksimalnoj brzini prenosa. Paketi su kod mts-a: MIX net L, kod Vip-a: Giga, kod Telenor-a: Play +

Koju mrežu vi koristite i da li možete odraditi ovakve testove da uporedimo koja mreža ima najbolji internet. Po meni je to Vip. I po rezultatima i na terenu.
Reply
#17
Information 
Spojena nova tema sa starom Smile
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#18
Ne znam kako je u Novom Pazaru, ali u Pirotu mt:s radi odlicno:
[Image: 1111222990.png]

iPhone 5 - Trg Republike (Zelena pijaca) - u mojoj kancelariji.

[Image: 1108021409.png]

Ovaj drugi je kod mene kući - prigradsko naselje - 4 km od centra grada... Isto mt:s isto iPhone 5.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)