United Group (Telemach, SBB, Total...) prodat KKR-u
#1
Iako je UPC već jednom od Mid Europa Partnersa kupovao slovenački Telemach, pa mu ga je prodao nazad, korisnik kokodix na Satelitskom forumu koji tvrdi da radi u Telemachu, sada tvrdi da je UPC ponovo zainteresovan za Telemach ukoliko može da uz njega otkupi i SBB.

Korisnik kokodix na Satelitskom forumu Wrote:Vlasnik Totala kao i Sbb,Telemacaha je Mid Europa partners to je investicijski fond i njima je samo važan profit i ništa drugo. Držat če te firme dok ne zarade dovoljno pa če prodati dalje.
Šuška se da če kupit Upc onda se može očekivati daljne širenje i razvoj jer je to firma čijoj je to osnovna djelatnost.

http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-tel...post994203

Korisnik kokodix na Satelitskom forumu Wrote:Upc ima namjere da kupi Telemach ako če kupit i Sbb i Total to se još nezna.

http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-tel...post994294

Korisnik kokodix na Satelitskom forumu Wrote:Recimo da radim u Telemachu i od tamo informacije.

http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-tel...post994428

Nešto više o UPC Broadbandu:
http://en.wikipedia.org/wiki/UPC_Broadband

Nešto više o Liberty Globalu, vlasniku UPC-a:
http://en.wikipedia.org/wiki/Liberty_Global
Reply
#2
Vlasnik SBB-a, Mid Europa Partners, kupio KDS NS, drugog po veličini operatera u tom gradu:

Quote:Poštovani korisnici,Zadovoljstvo nam je što možemo da vas obavestimo da je DOO K.D.S. Novi Sad ušao u društvo najvećih operatora u regionu. DOO K.D.S. Novi Sad je postao deo porodice Mid Europa Partners, fonda koji je vlasnik SBB-a i Total TV-a u Srbiji, Telemach-a u Sloveniji i Bosni, Invitel-a u Mađarskoj i drugih kompanija.

Mid Europa Partners je veliki investitor na području Centralno-Istočne Evrope. Vlasnik je brojnih telekomunikacionih firmi i aktivno prati dešavanja na tržištima regiona.

Na samom startu, započeli smo bitna tehnološka unapređenja usluga. Deo internet korisnika je već mogao da oseti značajna poboljšanja u protoku i brzini internet saobraćaja. Proces unapređenja mrežne infrastrukture će trajati narednih nekoliko meseci i u tom periodu može dolaziti do kratkotrajnih oscilacija u radu servisa, zbog čega vas molimo za strpljenje.

Nova ponuda će se primenjivati od 12.12.2011. godine. Obuhvata novu programsku šemu analogne televizije, uvođenje nove digitalne platforme sa preko 110 kanala i novih internet paketa sa startnim brzinama od čak 6Mb/s.

Ponudu možete pogledati na našem sajtu i izabrati one usluge koje najviše odgovaraju vašim potrebama.

Za sva pitanja i sugestije možete se obratiti na poznati telefon: 021/487 88 00.

Unapred vam se zahvaljujemo na ukazanom poverenju.

Vaš K.D.S.

http://www.kablovska.co.rs/

Ako dobro vidim, oni su su rešili da ovo ne ide pod SBB-ovim imenom jer vlasti koče širenje monopola, već će samo imati istog vlasnika, a ostati pod starim imenom.
Reply
#3
Biće zanimljivo videti da li će ostaviti Arene u ponudi.
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#4
shit, 'ebali smo ježa.... znači odoše cene neta i kabla nebu pod oblake Sad
Reply
#5
izgleda da je ova priča ponovo aktuelna ovih dana Hmmm
Reply
#6
Prođe mjesec dana, ima li šta od toga ?

Editovao teddy: uklonjen nepotreban citat. Ne citirajte čitavu poruku koja direktno prethodi vašoj, jer se time nepotrebno otežava čitanje stranice, a sasvim je jasno da odgovarate na nju i kada nema citata. Takođe, u slučaju da je poruka na koju se odgovara duža, treba umesto cele poruke citirati samo rečenicu ili pasus iz nje na koji se odgovor odnosi.

Reply
#7
Liberty Global u 2011. godini ostvario neto gubitak od 772.7 miliona USD.
link
Uz to, prošle godine im je propala dugo najavljivana priča o prodaji UPC Romania za 300 miliona EUR...

Ne znam koliko to može da se odrazi na ovu priču?
U svakom slučaju im predstoji period konsolidacije...
Reply
#8
Imali su i organski rast (povećanje broja pretplatnika i prihoda kod postojećih ćerki-firmi) i ogromne akvizicije u 2011: kupili su nemački Kabel BW (trećeg po jačini kabl-operatera u Nemačkoj, a pre toga su već držali drugog po jačini Unitymedia) i poljski Aster. Akcije nastavljaju da rastu - ovoliku vrednost nisu imale još od 2005. Po podacima o poslovanju iz prezentacije za investitore nimalo ne deluju kao problematična kompanija.

Inače, po mapi prisutnosti u Evropi, SBB/Telemach bi im baš legao, pošto se nigde ne preklapaju u smislu teritorije.

http://phx.corporate-ir.net/External.Fil...U9MQ==&t=1
http://finance.yahoo.com/echarts?s=LBTYA...=undefined
http://sorinzorca.com/?p=458
http://serwisprasowy.upc.pl/index.php?article=383
Reply
#9
Ok, u prezentaciji za investitore naravno da će izneti samo pozitivne podatke...

Inače, mene bi veoma obradovalo da se ova akvizicija dogodi jer verujem da bi imali dugoročnu strategiju razvoja a i Telekom Srbija bi dobio pravog takmaca na tržištu broadbanda. Plus eventualne nove Chellomedia lokalizacije...
Reply
#10
(24. Feb 2012, 00:24)DING Wrote: Ok, u prezentaciji za investitore naravno da će izneti samo pozitivne podatke...

Ako impliciraš da je uprava koju su postavili akcionari u stanju da ih laže, onda ne znam šta bih ti rekao na to. Što se mene tiče, dovoljan pokazatelj zdravlja kompanije je činjenica da su kupili dva značajna operatera u 2011, pri čemu je Kabel BW koštao „sitne“ 3 milijarde evra.

Uostalom, ovih dana se špekuliše da će se otvoriti 8 milijardi evra za holandskog operatera Ziggo i da su oni jedini potencijalni kupac, jer drugi nemaju toliko novca.

Evo još malo detalja - firma je u 2011. otkupila preko milijarde dolara sopstvenih akcija na tržištu i planira da to ponovi u 2012.

Quote:Liberty Global Reported Solid 2011 Results and we Will Likely Raise Our Fair Value Estimate

Toronto star, 23.2.2012.


Liberty Global LBTYA reported solid 2011 results and we will likely increase our fair value estimate. Including acquisitions and foreign exchange gains, the firm increased its revenue 14% year over year, well ahead of our 11.5% projection. Western Europe continues to be the driving force mostly due to customer acquisitions. Liberty Global's fastest-growing markets were Ireland, Germany, and Poland, which grew revenue 11%, 8%, and 8%, respectively, before acquisitions. With the firm closing the acquisitions of Kabel Baden-Würtemmberg (the third-largest cable operator in Germany) and Aster (the fourth-largest cable operator in Poland) during the quarter, these countries are set for additional growth in 2012.

We expect these acquisitions will allow Liberty Global to continue to improve its margins as marketing and overhead are spread over a larger customer base. The firm's cost controls have exceeded our expectations, as costs grew slower than revenue, allowing its EBITDA margin to jump to 47.1% for the year, well ahead of our 44.9% projection. After buying back another $1.1 billion worth of its stock in 2011, it announced a further buyback of $1 billion for 2012. While Liberty Global's adjusted net debt/EBITDA of 4.9 times is higher than we would prefer, it continues to generate sufficient cash to service its debt. The firm also has minimal debt due before 2016.

Allan C. Nichols

* cifre su u američkim dolarima

http://torontostar.morningstar.ca/global...eid=538275

(24. Feb 2012, 00:24)DING Wrote: Inače, mene bi veoma obradovalo da se ova akvizicija dogodi jer verujem da bi imali dugoročnu strategiju razvoja a i Telekom Srbija bi dobio pravog takmaca na tržištu broadbanda. Plus eventualne nove Chellomedia lokalizacije...

Slažem se.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)