314.000 IPTV pretplatnika Telekoma Srbije u 2014. godini
#1
[Image: gIhsDJx.png]

Branko Radujko, generalni direktor Telekoma, u intervjuu Ninu:

Quote:Gde vidite najviše prostora za rast?

U dodatnim servisima mobilne telefonije, mobilnom internetu i naravno ADSL-u i multimediji. Fokusirani smo pre svega na ADSL korisnike i naše opredeljenje je da nastavimo sa poboljšanjem paketa, sa uvećanjem protoka i sa atraktivnijim ponudama ADSL-a i IPTV-a. Moram da istaknem da smo u prošloj godini imali enorman rast korisnika IPTV-a, sa 22.000 došli smo na 82.000 na kraju godine. I tu imamo velike ambicije.

Jelena Stojanović, direktorka Funkcije marketinga i prodaje u Telekomu, na ovogodišnjem „Belgrade business breakfastu“:

Quote:The IPTV service Open TV launched by Telekom Srbija in late 2008 has been a success story and currently claims over 95,000 subscribers, according to Jelena Stojanovic, the telco’s director of marketing and sales.

She added that its target is “a reachable goal, based on our experience (in Serbia) and in neighbouring countries”, of 500,000 subscribers by the end of 2015.

Prevod:

IPTV usluga Telekoma Srbije, Open TV, pokrenuta krajem 2008. doživela je veliki uspeh i trenutno ima preko 95.000 pretplatnika, tvrdi Jelena Stojanović, direktorka marketinga i prodaje tog operatera.

Ona je dodala da žele „da ostvare realan cilj zasnovan na sopstvenom iskustvu i iskustvu iz susednih zemalja“ od 500.000 pretplatnika do kraja 2015. godine.

http://www.broadbandtvnews.com/2011/03/0...in-serbia/

Još jednom iz Telekoma u roku od nekoliko dana stižu dve različite cifre broja korisnika IPTV platforme. Doduše, postoji određena mogućnost da je Stojanovićka objavila najsvežije podatke s kraja februara, tj. da se broj IPTV korisnika sada uvećava za oko 6 do 7 hiljada mesečno.

Uz to, Radujko nije uspeo da potrefi ni cifru s kraja 2009, jer je krajem te godine Telekom imao 23.000, a ne 22.000 IPTV pretplatnika.
Reply
#2
Taj Radujko je nevidjeni diletantFacepalm

Pa da posle one promocije vrlo je moguce da broj korisnika raste za 10.000/mesec. A cini mi se da bi taj broj bio i veci da gore pomenuti moze da obezbedi potreban broj STB-ova. Komsija ceka preko mesec i po dana za kablovsku. Ja sam se prijavio sredinom novembra a dosli sredinom januaraPuke Ko zna koliko jos imaju zahteva na cekanju
Reply
#3
Iz današnjeg teksta na B92 - Biz: Dobit Telekoma Srbija 17 mlrd. RSD

Quote:Broj korisnika Open ADSL-a povećaan je za 53,1 odsto i iznosi 416.000, dok je broj korisnika Open IPTV usluge na kraju 2010. godine bilo 82.000, što predstavlja trostruki rast u odnosu na prethodnu godinu.
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#4
Prema prezentaciji Jelene Stojanović, direktorke funkcije marketinga i prodaje Telekom Srbija a.d, Telekomov IPTV u oktobru je imao 110.000 korisnika. U martu ih je, takođe po njenim rečima bilo 95.000, što znači da ta platforma ima rast od 2100 novih korisnika mesečno, pošto je od marta do oktobra prošlo 7 meseci.

Trenutno svega 20% Telekomovih ADSL korisnika koristi IPTV, plan Telekoma je da do 2015. to poraste na 50% (u tom pravcu je očigledno usmerena ova nova Box usluga).

SBB drži ekskluzivno pravo za IPTV distribuciju kanala Fox Crime i Life, History i drugih potpisano još pre nego što je iko u Srbiji bio u stanju da ponudi IPTV (što svedoči o SBB-ovoj namazanosti tj. strateškom planiranju radi sprečavanja da njihov monopol bude ugrožen).


Troškovi za distribuciju kanala su veliki, a posebno kada se kreće od nule (izgleda da tada kanali ne daju količinski popust), tako da Telekom ne očekuje da mu se IPTV u kratkom roku isplati.

Vlasništvo nad Arenom je „strateški potez“, jer je broj korisnika dobijen zahvaljujući tom kanalu prema rečima Jelene Stojanović „zaista bio odličan“.

Dalje perspektive: što ekskluzivniji sadržaj, paketi objedinjenih usluga, iskorišćavanje prelaska na digitalno emitovanje, jer analogni kablovski operateri to ne nude (wtf?!).

[Image: 110kn.png]

[Image: iptvoglasi1.png]

[Image: iptvoglasi2.png]


Izvor: Prezentacija Jelene Stojanović, direktorke funkcije marketinga i prodaje Telekom Srbija a.d. održana na konferenciji „Kablovski TV programi i budućnost televizije u Srbiji“ 5. oktobra 2011. u Danas Conference Centeru.

http://www.youtube.com/watch?feature=pla...3dQLdGaORc
Reply
#5
...necu nista komentarisati osim recenice sa njihove reklame da nude "... u osnovnoj ponudi preko 100 kanala". Pitam se kad smo dobili tih novih 5 i vise tv kanala? Kako god okrenem mogu da izbrojim maximalno 95 kanala osnovne ponude i to brojano od trenutka kada su pustili poslednji "novi" kanal u ponudu, a to bese TV Rep. Srpske (21. decembra 2011.). Mozda ubrajaju i radio kanale u tu cifru... reklama je mnogo mocna stvar za naivne...
Reply
#6
Ciljanje na Arene kao glavni adut je totalni promašaj.
Rast broja korisnika je daleko od očekivanog, a ono o čemu se ne priča je to da većina ljudi kojima istekne ugovor uredno vraćaju opremu.

Neće Telekom još dugo ugroziti SBB (na žalost običnih korisnika).
Reply
#7
"kliknom na baner otvara se portal oglašivača"...da li to znači da će ugraditi Web Browser u IPTV platformu?
FC INTERNAZIONALE MILANO - FORZA INTER
NEW YORK METS

Reply
#8
ne mora da znači, jer IPTV neka Java ili sl.
Reply
#9
2 milosh-96:

Pogledaj 26. slajd prezentacije. Ona zove „portalom“ statičnu stranicu sa tekstom reklame i nekom slikom.

Ovo je potpuno u skladu sa multimedijalnim mogućnostima Telekomove IPTV platforme koje smo dosad videli, a koje su praktično nikakve.
Reply
#10
slazem se, jedino je dobro sto su stavili vremensku prognozu
FC INTERNAZIONALE MILANO - FORZA INTER
NEW YORK METS

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)