Nove cene od 01.03.
#11
Isto! Kod mene je pre podne bilo ok, a od po podne jedva dobijem 2 mbita.
Reply
#12
Aneksom ugovora na 18 meseci u septembru dobio sam u paketu Start Net 4 Mb/s,znaci sa 2 duplilran je i to gratis.Kao po obicaju bilo mi je sumnjivo ali ajde, navikao sam na smicalice Vektora. Danas mi stize povecan racun za TV i internet sa pamflet novim cenovnikom u kome pise da je protok 6Mb/s sa cenom od 1.590 RSD mada je moj racun 1347.46 RSD. Nazovem operatera da vidim o cemu se radi i on pocne da bulazni i sabira babe i zabe.Kaze na nasem sajtu imate objasnjenje da je za one koji su potpisali aneks ugovora jevtinije pa nije cena koja pise u zvanicnom cenovniku ovog paketa.Bukvalo ovako pise:
1.590 RSD
месечно
Download Speed: до 6 Mb/s*
Upload Speed: до 512 Kb/s*
E-mail: 2
Mailbox: 2x50 MB
IP адреса: динамичка

dok ispod toga bledim slovima pise:

*Уз уговор на 18 месеци. У супротном брзина пакета је: download 3Mb/s, upload 384Kb/s
Ovo je potpuno nezakonito prikazivanje i obmanjivanje korisnika.
Operater je duzan da postavi realnu cenu paketa kao osnovu a da ispod toga ide objasnjenje da oni koji su potpisali ankeks ugovora na 18 meseci imaju nizu cenu jer im je ugovorom dupliran protok!
Ovako oni koji zele da udju u sistem korisnika Vektora vide 6Mb/s i cenu i na osnovu te informacije on se odlucuje za paket. Vidi 6Mb/s i cenu i odluci se za taj paket a ne procita klauzulu da se taj protok odnosi za potpisnike aneksa ugovora na 18 meseci a da ce imati samo 3 Mb/s i to po ceni od 1.590 RSD.
Ovo perfidno planiranje je neverovatno i podseca me na 4 meseca kasnije od svih internet provajdera dupliranje protoka po istoj ceni kada su promenili nazive paketa i tako sve iskomplikovali i uopste nisu duplirali protok po istoj ceni.
Dakle nikad kraja Vektor manipulacija!
Reply
#13
Da li je Vektor i dalje "najgori u gradu" kao što je bio? :D
Reply
#14
Kao sto vidis verovatno jeste mada je svakom njegov najgori Smile))
Meni je posle vise od godinu dana zaljenja na prekide interneta i po nekoliko sati i to,kao po Marfiju,nocu kada nemam nikakav dokaz osim svoje reci,zamenjen modem koji je po svim parametrima sve vreme radio po njihovom korektno.Ujutru kad nazovem i pitam da li je bilo nocas problema na mrezi kazu nije sve je u redu bilo.Konacno kada sam digao opstu dzevu potpuno bez predhodnog obavestenja zove me ekipa ispred ulaza i kaze iz Vektora doneli su noci modem?!?!?!Od tada nema prekida.Nocnu smenu su navodno uveli u januaru sto nije istina jer mi je to potvrdio i izvor zaposlen u Vektoru a kada sam dva puta zvao u toku noci niko se nije javljao pa je tehnicki direktor bio zapanjen recima da je to newmoguce i bla bla.
Kulminacija je eruptirala poslednji skoro 3 nedelje kada sam poceo da zovem i zalim se na uzasnu sliku na TV Avala kao i Studio B a B92 je vec poznata problematika.Operater mi je u prvomkontaktu rekao da znaju za problem i da imaju reklamaciju korisnika te se rdi na otklanjanju smetnji.Posle nekoliko dana nista se nemenja.Mecava na Avala TV i Studio B kao i napolju .Zovem i kaze mi operater koji se pritom ne predstavlja imenom sto je po politici provajdera obaveza i kaze nije to do njih vec do Avala TV? Ja kazem kako cu onda kontaktirati tehnickog direktora Avale na sta on drsko odgovara da vasa stvar zovite koga hocete.Posto je vec bilo kasno nisam uspeo da dobijem tehnickog direktora pa sam seo i napisao mail u kome sam ih ispljuvao.Sutradan mi je stigao odgovor T.direktora kako oni apsolutno nemaju nikakav problem te me je pozvao da dodjem do njih da mi pokaze signale koje emituju sa Planine Avala,Fruske Gore I preko distributivne SBB-a mreze.Opise mi moguce razloge Vektora zasto je slika losa.Okrenem juce T.direktora Vektora i covek se kao zacudi jer nikada nije ni cuo da imaju problema sa signalom TV avala.Potvrdio je probleme za S-B i B92 i navodio promene satelita i slicne stvari ali za Avalu nema pojma.Ja mu kazem da sam i inzenjeru sa Avale rekao da se cuje sa njim i da rese problem ko je tu kriv za losu sliku.Naveo sam mu moguce razloge lose slike od preuzimanja off air sa refleksijama u slici ili preko TOTAL TV sa malim bitskim protokom ili pak imaju intermodulacijeod pojacivaca u distributivnoj mrezi.Vektor tehnicki je sve ovo negirao i bio uporan da je do satelita.Medjutim,jedinu simptomatiku satelitskih smetnji ima B92 koja je specificna po kocenju u kratkim intervalima i razmazivanjeslike dok ove dve druge TV ijaju tipican problem emitovanja nadzemaljskim sistemom.prostije receno antenskim putem sto je recimo bilo slucaj pre 2-3 godine sa nekim televizijama kao i RTV jer lokalne TV stanice su ometale signal.
Neko bi stekao utisak da covek treba da bude inzenjer elektrotehnike i telekomunikacija da bi shvatio ove stvari ali to nije potrebno jer se sve da nauciti i suprotstaviti strucnom terminologijom provajderu koji onda sasvim drugacije pristupa objasnjenjima i opravdanjima.
O izboru TV programa i da ne govorimo.Uveli su nam Timocku televiziju koja, ja ne znam kome moze biti interesantna sa svojim sadrzajem.Od 65 navedenih televizija jedva da dvadeset ima neki smisao u programskim semama ,tj.sadrzajem.Ovo ostalo ne da je sumanuto nego su i slike toliko lose da i oni kji vole da gledaju ne gledaju nego slusaju.Balkan music???Duga??? i da ne nabrajam.Oni koji su korisnici ovog provajdera vec znaju za sve te nebuloze.
Reply
#15
Konačno sam došao kući i do prilike da proverim brzinu.
Moram reći da sam prijatno iznenađen. U 16:25 brzina je oko 6mb.
Jeste da će računi biti veći, ali hvala im na ubrzanju.

[Image: 1204860807.png]
Reply
#16
Sta reci. Pa mogao si i ranije da dobijes vecu brzinu i da platis.Nije u tome poenta.Napisao sam sve ono za DZ! Drugo nemoj da meris speed testom jer nije tacan za nase podrucje-provereno.Meri preko beocity.net I vektorovci su se drzali tog meraca dok nisu shvatili da nije dobar pa su usmeravali na Beocity jedino sto ne mozes uplosd ds meris.Verovatno nisi skapirao da je Vektor to vec uradio.Kad su svi duplirali brzine posle 4 meseca Vektor se udostojio da isto uradi ali je to i naplatio promenivsi imena paketa i sadrzinu kao i cenu.Vec sam pisao o tome.
Reply
#17
Nije mi bila želja da omalovažavam tvoje prethodne poruke. Želeo sam samo da javim da su i meni (potpisniku 18 mesečnog ugovora u septembru 2010) povećali brzinu bez revidiranja ugovora.
Proverio sam brzinu i preko beocity.net i mislim da nema nekih prevelikih odstupajna. Meni je najbitnije da uvek imam odgovarajuću brzinu na raspolaganju. Pre sam, koristeći ADSL, uvek imao problema sa brzinom u poslepodnevnim satima.
[Image: 173h.png]
Reply
#18
Hehe samo povećavaju cene a usluga nikakva. Pola kanala mi je negledljivo ili igra slika ili šušti nešto, kod nekih kanala u nekim trenucima ne mogu da se čitaju titlovi jel se slova iskrive nekako a i vala baš ima mali broj kanala, bar ovamo gde sam ja u Lapovu, tako da jedva čekam da im odjavim i da predjem na nešto drugo najverovatnije IPTV.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)