Mart 2018.
#1
Quote:Prvo “Jutro sa Jovanom i Srđanom“ na Prvoj televiziji prvog dana pratilo više od milion gledalaca

Sa učešćem u gledanosti od 17.3%, Prva TV je bila najgledanija stanica u ponedeljak, 5. marta, tokom “Jutra sa Jovanom i Srđanom” među ciljnom grupom do 50 godina starosti.

U prvom “Jutru” Jovana Joksimović i Srđan Predojević predstavili su novi koncept jutarnjeg programa, formatiranog prema svetskim standardima, ali sa tradicionalnim, dobro oprobanim rubrikama i temama koje interesuju svakog gledaoca i pružaju mu sve potrebne informacije za tekući dan.

[Image: grafikon-1.jpg]

Među ciljnom grupom do 50 godina u urbanim sredinama, Prva televizija je za vreme “Jutra sa Jovanom i Srđanom” bila ubedljivo najgledanija nacionalna televizija sa učešćem u gledanosti od 20.9%.

[Image: grafikon-2.jpg]

Zahvaljujemo gledaocima na ukazanom poverenju i obećavamo da će svako “Jutro” biti pažljivo i kvalitetno pripremano, sa sveobuhvatnim sadržajima, gostima iz najrazličitijih oblasti i aktuelnim temama i prilozima iz svih delova Srbije.

prva.rs
Reply
#2
Quote:Emisija „150 minuta“ ubedljivo pobedila konkurenciju u svom terminu

Prva televizija je i tokom jučerašnjeg dana bila najgledanija komercijalna stanica u ciljnoj grupi od 18 do 50 godina starosti prema zvaničnim rezultatima istraživanja.

[Image: grafikon-1-utorak.jpg]

Među najgledanijim sadržajima su serijski program „Istine i laži“, „Čista ljubav“, potom emisije „Dosije“, „Exploziv“, „Exkluziv“, „Vesti Prve“, a „150 minuta“ je bila ubedljivo najgledanija emisija u terminu emitovanja od 13 do 15.30 časova među svim nacionalnim televizijama sa 17.2 odsto udela u gledanosti.

[Image: grafikon-2-utorak.jpg]

„Jutro sa Jovanom i Srđanom“ je takođe najgledaniji program tog tipa među komercijalnim stanicama koji svako jutro prati milion gledalaca.
Zahvaljujemo našim gledaocima na ukazanom poverenju. Ostanite uz naš program.

prva.rs

Quote:Serija „Istine i laži“ jača od Lige šampiona, „Jutro sa Jovanom i Srđanom“ najgledanije!

Program Prve i dalje uživa najveću popularnost među gledaocima te je tako i tokom jučerašnjeg dana naša televizija bila najgledanija komercijalna stanica sa 16 odsto udela u gledanosti u ciljnoj grupi od 18 do 50 godina starosti

[Image: grafikon-1-sreda.jpg]

Ova prednost u odnosu na konkurenciju dolazi naročito do izražaja u udarnom terminu od 21 do 1 sat iza ponoći. Serija „Istine i laži“ koja danas slavi jubilej – emitovanje 100. epizode, osvojila je prvu poziciju na listi 20 najgledanijih programskih sadržaja svih nacionalnih televizija i bila je gledanija od utakmice Lige šampiona! Takođe, u vrhu liste gledanosti našle su se i emisije „Život priča“, „Na mestu zločina sa Mašanom“, „Exkluziv“, „Exploziv“, „Praktična žena“ i serije „Čista ljubav“ i „Strasti Toskane“.

[Image: grafikon-2-sreda.jpg]

Jutarnji program Prve televizije u rekordnom roku je osvojio gledaoce Srbije o čemu govore i zvanični rezultati. Publika je i tokom jučerašnjeg dana poklonila poverenje „Jutru sa Jovanom i Srđanom“ koje je ostvarilo čak 22.8 odsto udela u gledanosti i tako se našlo ispred svih nacionalnih televizija u datoj ciljnoj grupi.

[Image: grafikon-3-sreda.jpg]

Među ciljnom grupom do 50 godina u urbanim sredinama, Prva televizija je za vreme “Jutra sa Jovanom i Srđanom” bila ubedljivo najgledanija nacionalna televizija sa učešćem u gledanosti od 25.3 odsto.

[Image: grafikon-4-sreda.jpg]

prva.rs
Reply
#3
Dakle već u sredu tesno ispred RTS1 iako su u ponedeljak imali veću prednost, naravno opet ne u celoj populaciji, već samo u 18-50.

U celoj populaciji jutarnji na RTS1 i dalje caruje.
Reply
#4
Ali Hepi u ciljanoj grupi u urbanoj populaciji ima SHR od 1.5%. Njih stvarno gledaju samo penzioneri.

Reply
#5
Meni je pobeda O2
5% za plejlistu
Reply
#6
(09. Mar 2018, 00:21)DrIlic Wrote: Ali Hepi u ciljanoj grupi u urbanoj populaciji ima SHR od 1.5%. Njih stvarno gledaju samo penzioneri.

Sreća.
Reply
#7
Sreda u totalu Pink 16%, Prva 13% a u 18-49 Prva 16% a Pink 13%. Prvoj je svakako bitnija 18-49 grupa i ona je na konju sad. Jutarnji na Prvoj isto u odnosu na ponedeljak gledaniji i to za 5%. Ali opet, borba sa RTSom u totalu.
Reply
#8
Мало закаснело РТС је објавио резултате гледаности од 26.02. до 4.03:
http://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story...izije.html

Укупни шер РТС је у благом опадању, а Немањићи су били мање гледани од репризе Мог рођака са села.
Reply
#9
Kako ja vidim, RTS ima problem u tzv. "Day-Time"-u (odprilike od 13 sati dok pocne "Ovo je Srbija")...to znaci da je Japundza i njena emisija jaca (i ako vidim da ona tamo nije ni priblizno takva, kakva je bila dok je vodila RTS-ov jutarnji). Ne cudi me sto su Jovan i Srdjan imali dosta veliku gledanost u ovu nedelju, ipak su ljudi radoznali a mozda ce muska populacija prije gledati njene "kratke haljine" nego "pantalone" na RTS-u. To je to moja procena, mozda gresim u tome. Hajde da vidimo kako ce se sve to razviti ubuduce.
Reply
#10
(09. Mar 2018, 10:48)Main1 Wrote: Sreda u totalu Pink 16%, Prva 13% a u 18-49 Prva 16% a Pink 13%. Prvoj je svakako bitnija 18-49 grupa i ona je na konju sad. Jutarnji na Prvoj isto u odnosu na ponedeljak gledaniji i to za 5%. Ali opet, borba sa RTSom u totalu.

Izvor podataka?

(10. Mar 2018, 02:37)twen-fm Wrote: Kako ja vidim, RTS ima problem u tzv. "Day-Time"-u (odprilike od 13 sati dok pocne "Ovo je Srbija")

Pitanje je da li ih uopšte interesuje taj termin, na stranu što javni servis ni ne treba da juri za rejtinzima po svaku cenu.
[Image: mzAebF3.gif]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)