Novembar 2017
#1
RTS je objavio izvode iy Nilsenovog merenja gledanosti od 30.10-5.11, ocekivano zbog fudbala visok rejting beleyi RTS 1, a i RTS 2 ima nesto veci ser nego proteklih sedmica (2,7%). Senke nad Balkanom imaju visi rejting nesto niyi ser nego Psi laju. Prijatno, ali ne neocekivano, je visok rejting Memedovicevog Sasvim prirodno:

http://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story...izije.html

Kod komercijalnih televizija zaustavljanje pada i blagi rast Pinka, i stabilizacija O2 na oko 5% sera:

http://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story...grama.html
Reply
#2
Objavljeni su izvodi rezultata Nilsenovog merenja gledanosti od 5-12. novembra.
RTS 1 je i dalje najgledaniji, ali sa padom u odnosu na prošlu sedmicu na 19% šera (RTS 2 ima takođe pad na 2,2% šera). Ovaj pad RTS 1 je posledica izostanka sportskih događaja u prajm tajmu, niže gledanosti Porodičnog blaga (četvrtina gledališta) u odnosu na reprizu Sela gori (bila je preko trećine gledališta): Na RTSu su najgledanije "Senke nad Balkanom", ispred Dnevnika, Slagalice i Psi laju. Na petom mestu je Sasvim prirodno, a visoko su se plasirale i Kvadratura kruga, Potera i S Tamarom u akciji. Novi šou programi očigledno ne mogu da prevaziđu jeftinije, a čistije forme televizijskog sadržaja:

http://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story...izije.html

Komercijalne televizije sa nacionalnim frekvencijama nešto su napredovale u ukupnoj gledanosti (39,1% ukupno) izgleda najviše Pink koji se približio šeru od 15 %:

http://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story...grama.html
Reply
#3
RTS je objavio izvod iz Nilsenovog merenja gledanosti u sedmici od 13-19. novembra ove godine. I dalje je najgledaniji RTS 1 sa 20,2% šera (uvećanje u odnosu na prethodnu sedmicu), dok je RTS 2 imao šer od 2,4%.
Najgledanija emisija je bila Slagalica, potom Dnevnik 2, a ove nedelje je serija Psi laju bila i po rejtingu i po šeru gledanija od Serija na Balkanu. Na petom mestu RTS-ove liste emisija već se ustalila Memedovićeva Sasvim prirodno. Repriza Porodičnog blaga (ma koliko to čudno izgledalo) privlači više od četvritine tv-auditorijuma u prajm tajmu. To je ove nedelje prvi put pošlo za rukom i seriji Meso, a tradicionalno se dosta gledaju Potera i S Tamarom u akciji. Na listu RTS 10 najgledanijih je ušla na poslednjem mestu emisija "60 najlepših narodnih pesama".

http://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story...izije.html

Komercijalne televizije sa nacionalnom pokrivenošću ukupno su u malom padu u odnosu na prošlu sedmicu (38,6% šera). Pink beleži blagi porast ali ne dostiže 15% i Prva je u porastu ali nije pretekla Hepi, dok O2 beleži pad:

http://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story...grama.html
Reply
#4
Quote:Seriju “Istine i laži“ Prve televizije sinoć pratilo milion gledalaca

Sa učešćem u gledanosti od 25.6%, Prva TV je bila najgledanija stanica tokom jučerašnjeg dana za vreme emitovanja serije “Istine i laži” među ciljnom grupom od 18 do 49 godina, a u udarnom terminu ostvarila je ubedljivu prednost u odnosu na sve ostale televizije sa učešćem u gledanosti od preko 18.6%.

[Image: grafikon1.jpg]

Sinoćna epizoda serije “Istine i laži” našla se na prvom mestu po gledanosti i opravdala predviđanja da će postati nova omiljena porodična serija i starijih i mladih. Ova dinamična, moderna i duhovita serija od prve epizode osvaja simpatije gledalaca, prikazujući savremeni život porodica, prijatelja, kroz razne nepredvidljive obrte i izazove koje život nosi, uzvraćene i neuzvraćene ljubavi, spletke i tajne iz prošlosti.

[Image: grafikon2.jpg]

Među najgledanijim emisijama bile su autorska emisija Mašana Lekića, “Dosije”, kao i nova humoristička ruska serija “Kako sam postao Rus”.

Zahvaljujemo gledaocima na ukazanom poverenju i obećavamo još puno kvalitetnih epizoda serije “Istine i laži”, čije ćete likove tek imati prilike da upoznate kako budu prolazili kroz razne životne drame i promene. Novu epizodu “Istina i laži” pogledajte večeras u 21:00, nakon čega ćemo emitovati dokumentarni specijal “Pad Haških begunaca – Ratko Mladić”u 22 časa.

Ostanite uz Prvu!

prva.rs
Reply
#5
Kako im je jadno ovo sortiranje na grafikonu Thumb down
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#6
Da, O2 uvek ispred Happyja bez obzira na rezultat, a pride ne smeju da objave celodnevne udele ni u jednoj starosnoj grupi.
Reply
#7
РТС је објавио изводе из мерења гледаности агенције Нилсен за седмицу од 20-26. новембра. Шер РТС 1 износио је 20,6%, а РТС 2 2,6% (укупно РТС 23,2%). Најгледанија емисија је била Слагалица, потом Сенке над Балканом, Дневник, утакмице Звезде и Партизана, Пси лају ветар носи, Сасвим природно, реприза Породичног блага, утакмица Лиге шампиона и 60 најлепших песама. Благ успон РТС у односу на прошлу седмицу:

http://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story...izije.html

Комерцијалне ТВ са националном покривеношћу су по укупном шеру (38,4%) биле изједначене са кабловским и регионалним каналима. Пинк бележи мали раст, изнад 15% шера, а Хепи благи пад и сад је изједначен са Првом:

http://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story...grama.html
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)