Gigabitni internet u Srbiji za fizička lica
#1
Pošto počinju da se pojavljuju gigabitne ponude pa mislim da je red da se otvori tema u kojoj ćemo pratiti njihovo širenje i pojeftinjavanje širom Srbije.

ST Cable u Subotici nudi optički internet brzine 1 Gbps uz upload od 200 Mbps fizičkim licima. Ne daju da se uzme samo net. Duo paket sa telefonijom košta 9845 dinara mesečno uz dvogodišnji ugovor, a trio i sa televizijom 10.741 dinar.

[Image: n7GZuIf.png]
http://su.stcable.tv/sr/net#net

[Image: 1L6NWkO.png]
http://su.stcable.tv/sr/net#trio

Ovo je mislim prva zvanična ponuda gigabitnog interneta fizičkim licima u Srbiji, pritom je i najjeftiniji paket od 50/25 izuzetno povoljan sa svega 1367 dinara mesečno uz dvogodišnji ugovor (takođe obuhvata telefoniju). Korisnici većine internet provajdera u Srbiji mogu samo da sanjaju upload od 25 Mbps, da ne govorimo o tome da on bude u najjeftinijem paketu.

Optički provajder Exe-net u Nišu koji je dugo imao najbolju ponudu s optikom ne nudi ništa brže od 250/25 Mbps.
http://www.exe-net.net/cenovnik-internet-paketa

SBB nudi 300/30 u svom najjačem paketu za korisnike s optikom (par blokova i novoizgrađenih naselja po Beogradu i jedno naselje u Subotici).
https://sbb.rs/n416/Paketi/Optika-paketi#tab=duo-net
Reply
#2
Na radiju ide relama za Orion vec neko vreme.
Nisam proveravao detalje
“Obrazovana osoba je naučila da se informacija gotovo uvek objavljuje da bi u najboljem slučaju bila nekompletna; vrlo često je netačna, služi usmeravanju u pogrešnom pravcu, neretko izmišljena, neiskrena je ili – sasvim pogrešna.”
Russell Wayne Baker
Reply
#3
U pravu si, imaju gigabitni net za 8500 din, dual pakete za 8050 (s telefonom) i 8650 (s televizijom) i trio paket za 8900 din mesečno uz 24-mesečni ugovor, ne piše koliki je upload u pitanju i na kojim lokacijama je usluga dostupna.

http://oriontelekom.rs/wp-content/upload...022017.pdf
----------------------------
I Vektorov Metrostar nudi brzu optiku, i to čak simetričnu, sa uploadom jednakim downloadu.

Čisti internet košta 1900 za 50/50, 3700 za 100/100 i 9500 za 300/300 i dostupan je u novim naseljima A Blok, Central Garden i Savada.
http://www.metrostar.rs/internet/
Reply
#4
Orionova zvanična ponuda u Žarkovu:

[Image: lK0Ntck.jpg]

Korisnik kaže da nude dodatnih 20% popusta na te cene:

Ivan I. @ Bench forum:
Quote:Počeli sa reklamomom u Žarkovu, nude optiku. Nude i 20% na ove cene, zaboravih koliko reče meseci. Da nemam ugovor sa SBB, prešao bih.
Reply
#5
100/10 za 1600 odlična ponuda!!!
Reply
#6
Mnogo ih pljunu po tom drugom forumu...
LG 40LF631v
SBB D3i
Reply
#7
Cene značajno povoljnije od Telekoma Srbije što se tiče optike. "Napali" su Žarkovo jer je veći deo držao IKOM, a još uvek nije završena integracija na SBB koja prilično kasni u tom delu grada. Sa druge strane bilo je dosta negativnih kritika na račun Oriona što reče "haker" ali za obične pakete koji nisu bili optika. Problemi najviše sa brzinom interneta , pucanjem istog i lošom tehničkom podrškom ako je verovati tim kritikama. Mislim da toga ipak ne bi trebalo da bude sa optikom. Ovo što nude je odlično što se tiče Interneta. Loša ponuda HD TV kanala u optičkim paketima. Svega 6 HD kanala, wtf ?! Dajte ljudi pa na optici treba bar 20-tak takvih kanala!  Šta reče?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)