Digi Slovačka distribuirala MTV CZ bez dozvole?
#1
Quote:Digi Slovačka distribuirala MTV CZ bez dozvole?

Slovačka Regulatorna Agencija za emitiranje (RVR) na svom posljednjem zasijedanju, održanom 15.02.11.godine, pokrenula je pravni postupak protiv tvrtke Digi Slovačka.
[Image: digitv.jpg]
RVR je pokrenula pravni postupak protiv navedenog subjekta zbog moguće povrede člana 1, stava 17 u vezi s emitiranjem programa NATIONAL GEOGRAPHIC WILD (Nat Geo Wild) i češke verzije MTV bez dozvole izvornog vlasnika.
http://msat.comze.com/?p=682
Izvor: parabola.cz

offtopic
Reply
#2
Quote:Digi TV kaznjen sa 100 eura

Slovački medijski regulator RVR je na svojoj posljednjoj sjednici kaznio Digi Slovakia s.r.o., operatera DTH platforme Digi TV u Slovačkoj s novčanom kaznom u iznosu od 100 eura.

RVR je kaznio Digi TV zbog kršenja zakona odnosno Digi TV je 5, 8, i 10. oktobra 2012. godine emitovao dva češka TV kanala - TV Nova i Prima Family bez odobrenja ovih TV kanala.
http://teve.ba/article/13901/digi-tv-kaz...a-100-eura
Reply
#3
Pa i onako MTV CZ drzi CME grupacija

Reply
#4
Slovacki Telekom kupuje slovacki Digi TV

http://www.parabola.cz/clanky/5002/slova...-slovakia/

Bye,bye digi.Mah
Reply
#5
Quote:Slovak Telekom pristao je kupiti Digi TV Slovakia. U saopštenju Slovak Telekoma, koji je u vlasništvu Deutsche Telekoma, navodi se da je do sporazuma došlo nakon višemjesečnih pregovora s rumunskom kompanijom RCS&RDS. Pregovori su okončani 14. maja ove godine, a cijena nije poznata.

I pored postignutog dogovora, kupovinu slovačke DTH platforme treba odobriti Antimonopolski ured Slovačke. Digi Slovakia pruža kablovske i usluge interneta u 10 slovačkih gradova.

Većina korisnika ove platforme koristi DTH usluge, a ukupan broj korisnika TV i internet usluga Digi Slovakia veći je od 270.000.

S druge strane, Slovak Telekom nudi usluge digitalne televizije u posljednjih osam godina. Usluge ovog telekoma koristi više od 180.000 korisnika. Mobilna usluga pod nazivom Go Magio TV prisutna je na slovačkom tržištu od prošle godine, a trenutno ima više od 15.000 korisnika.

Digi Slovakia će postati podružnica Slovak Telekoma i nezavisna pravna osoba nakon akvizije.

Digi Slovakia je druga kompanija u vlasništvu RCS&RDS koja je prodata u posljednja dva mjeseca. Početkom marta vlasnik Digi TV Hrvatska postao je Vipnet, koji je u vlasništvu Telekoma Austrije.
http://teve.ba/article/14921/slovak-tele...i-slovakia
Reply
#6
Pa mozda ce neko otkupiti i nas DIGI.... Smile

Reply
#7
Mozda bi i kupio dok su imali korisnike,sad je kasno.
Reply
#8
Da je vlasnik neko blizak vlasti, pa da ga kupi TelekomGlare
Naoružajmo se i bež’mo.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)