AAC+ striming i domaće stanice
#11
Ovo je upravo i razlog zašto svakog meseca plaćam VPS kod OVH-a, na kom imam konverziju iz MP3 u HE-AAC+. za 3.5€ mesečno imam bilo koju radio stanicu u HE-AAC+.

Za to koristim node.js + avconv softver na linuxu. Ovaj moj VPS je totalni overkill - ali nema jeftinije, imam 100Mbps simetričan flat internet na njemu.

Razmišljao sam da od toga napravim i neki komercijalni servis za rekompresiju, ali se plašim toga što tako stanice neće moći da rade precizan geotargeting slušalaca pa će neko da se buni.

Taj rekompresovan stream u HE-AAC+ 48kbps onda slušam na telefonu, konkretno koristim:
- mts postpaid 10GB paket (koristim ga i za net u pokretu, tethering itd...)
- Huawei G620s - 4G LTE telefon - znači mi LTE tethering (mada za samo streaming je bilo koji 3G telefon dovoljan - najbolje android 4.0+).
- Xiia Live Pro (kupio sam pro verziju aplikacije jer ima milion podešavanja - mada i Lite, besplatna verzija završava posao).

Dalje ili slušalice ili bluetooth u kolima. Kvalitet je zadovoljavajući a radi bez problema na bilo kakvoj 3G vezi (u nekim ruralnim krajevima sam i na EDGE vezi uspevao satima da slušam bez prekida na HE AAC 48kbps).
Reply
#12
The Mighty KBC Radio ima npr. ovakve mogućnosti.
[Image: kbc-2xstream.jpg]
Reply
#13
Poslednje tri poruke su obrisane. Neće biti tolerisano reklamiranje radio stanica (a posebno ne poluamaterskih projekata) jer tome nema mesta u ovoj diskusiji.
Reply
#14
Radio Banja 2 Vrnjacka Banja na novoj stream adresi

http://streaming.hosting022.com:8077

Ide u AAC+ 64 kbs 44100 Stereo formatu.
AMIKO MiniHD T2C, AMIKO Spiel Mini, Technisat Skystar 2 HD, Sony CRF - 320
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)