SBB kupio IKOM
#1
Sutrasnji Blic ima tekst pod naslovom:
Saznajemo: SBB Kupuje Ikom

ps. Teksta jos uvek nema u online obliku na sajtu Blica.
Radio Fokus zajedno sa piratskom mrežom "Radio Balkan" na nizu nelegalnih frekvencija na sramotu drzave - 1159. dan.
Reply
#2
Na naslovnoj strani će da stoji. Ne kao glavna vest, ali kao jedna od glavnih.
Reply
#3
(20. Sep 2016, 23:06)Predrag Wrote: Sutrasnji Blic ima tekst pod naslovom:
Saznajemo: SBB Kupuje Ikom

Почели су да читају форум

И иначе Блицова насловна:
[Image: blic.jpg]
Reply
#4
Evo i cele vesti:


Blic: SBB kupio IKOM
Sreda 21.9.2016 | 09:38 | Izvor: Beta
Beograd -- Srpska kablovska mreža (SBB) kupila je Interaktivne kablovske objedinjene mreže (IKOM), piše današnji Blic.
Foto: Thinkstock
Navedeno je da će tom kupovinom SBB postati jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi.
Nije poznato koliko je SBB platio IKOM, a 13. septembra je upućen zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije koja treba da utvrdi da li postoji mogućnost da tim preuzimanjem kablovskog operatora dođe do zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.
Blic navodi da je ta kupovina dugo pripremana i da predstavlja deo dugoročne strategije američkog investicionog fonda KKR koji je 2013. kupio SBB.
"KKR želi da od Beograda napravi telekomunikacioni i digitalni centar u jugoistočnoj Evropi", rekao je izvor Blica.
IKOM, pored osnovnog i digitalnog paketa kablovske televizije ima i kablovski internet, ali i fiksnu telefoniju i u Srbiji posluje više od 10 godina.
SBB je u Srbiji vodeći operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije.
Kompanija SBB prodata je KKR-u za više od milijardu evra i to je bilo prvo digitalno ulaganje te kompanije u jugoistočnoj Evropi.
Reply
#5
Quote:SBB kupio IKOM

Beograd -- Kompanija SBB, operator digitalne i analogne kablovske televizije, interneta i fiksne telefonije u Srbiji kupila je udelo od 100 odsto u kompaniji IKOM.
Time SBB nastavlja širenje svog poslovanja i mreže korisnika, kaže Jovana Lukić, direktor za odnose sa javnošću SBB-a, dodajući da je ukrupnjavanje operatora logičan korak na telekomunikacionom tržištu i trend u celom svetu, potvrđeno je Tanjugu u SBB-u.
Prema njenim rečima, zahtev za odobrenje transakcije je predat Komisiji za zaštitu konkurencije prema uobičajenim regulatornim propisima.

"Zbog veličine i povezanosti u celom regionu, kao i daljih ulaganja United Grupe u mrežu i usluge, i korisnici IKOM-a će imati pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima", izjavila je Lukić za Tanjug.

IKOM je, takođe, jedan od kablovskih operatora u Srbiji, koji pruža usluge analogne i digitalne televizije, interneta i fiksne telefonije.

Izvor: b92.net
Reply
#6
Koliki je udeo imao IKOM na teritoriji Srbije? SBB nešto preko 50%, i kad im se doda ovo...
Reply
#7
Ovde je skoro o tome pričano:
http://www.rtvforum.net/thread-648-post-...#pid182824

Dakle, imaće tu oko 50% ili malo više od toga.
Reply
#8
Evo i zvanicno, zvanicnije ne moze biti...

Quote:SBB kupio IKOM

Kompanija SBB, vodeći operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije u Srbiji, potpisala je ugovor o kupovini 100 odsto udela u kompaniji IKOM. SBB poručuje da time nastavlja širenje svog poslovanja i mreže svojih korisnika.

IKOM, jedan od vodećih kablovskih operatora u Srbiji, pruža usluge analogne i digitalne televizije, interneta i fiksne telefonije.
Zahtev za odobrenje transakcije je predat Komisiji za zaštitu konkurencije prema uobičajenim regulatornim propisima.
Ukrupnjavanje operatora je logičan korak na telekomunikacionom tržištu i trend u celom svetu, poručuju iz SBB-a.
“Zbog veličine i povezanosti u celom regionu, kao i daljih ulaganja United Grupe u mrežu i usluge i korisnici IKOM-a će imati pristup najnovijim tehnologijama i sadrzajima”, izjavila je Jovana Lukić, direktor za odnose sa javnošću SBB-a.
source


Sada je na SBBu da nam ponudi pakete koji ce biti priblizni u ceni i uslugama koje vec imamo. U mom slucaju placam ~3000 za tri usluge, kod SBBa ima za ~3200 Trio silver koji je veliki downgrade. Ako ne ponude barem 50Mb/s za taj paket, ja sam spreman da raskinem ugovor. Placam SBB usluge na drugoj adresi i imam D3go, za net cu se snaci sa komsijom, a fiksni imam da odjavim.
I LIKE TRAINS
Reply
#9
Zna li neko cifru za koliko je otisao IKOM
Reply
#10
http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/sbb-k...je/jw2w4tq
“Obrazovana osoba je naučila da se informacija gotovo uvek objavljuje da bi u najboljem slučaju bila nekompletna; vrlo često je netačna, služi usmeravanju u pogrešnom pravcu, neretko izmišljena, neiskrena je ili – sasvim pogrešna.”
Russell Wayne Baker
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)