Slagalica - kviz - RTS
#1
Quote:TV Slagalica je zabavan i poučan kviz na Radio-televiziji Srbije (RTS), koji okuplja čitavu porodicu. Za razliku od mnogih drugih kvizova, u ovom nije novac na prvom mjestu, nego znanje.
"TV Slagalica" se prikazuje na Prvom programu RTS-a tokom cijele sedmice od 19 sati (UTC) , a svaka emisija traje 20-ak minuta. Trenutne voditeljke su Kristina Radenković i Marija Veljković-Milovanović, a supervizorka je Milka Canić.

izvor: Wikipedia
Trenutno idu reprize "Slagalice", na letnjoj su pauzi.
Reply
#2
Greška u TV Slagalici
Reply
#3
Naiđoh na zanimljiv detalj iz dve emisije Slagalice (2011. i 2016. godina). U pitanju je ista reč koja je stavljena za dobitnu - hrišćanstvo a pogodio ju je dva puta takmičar Dejan Kovačević:(2:31)


(4:12)

Treba imati u vidu da, ako se za godinu dana snimi 5 ciklusa tj. preko 300 emisija, za svaku se u teoriji mora naći po dve nove reči (10, 11 ili 12 slova). Pošto to naravno nije moguće dolazi se do ogromnog ponavljanja čak i u okviru nekoliko meseci. Sad, da li su morali istom takmičaru da daju istu reč to je već drugo pitanje.
Mislim da je i Jutjub legendi Slavoljubu u jednoj emisiji to bila reč kompjutera.
Reply
#4
nek objasni neko ovoj voditeljki da kod sabiranja i množenja važi kada se promeni mesto brojevima
kad neko izdiktira svoje rešenje a komp posle samo obrne brojeve ona kaže evo kako smo mi došli do rešenje a ustvari je jedno te isto

ona druge voditeljka je bolja
Reply
#5
I mene to opasno nervira :D. Baš juče se opet tako izglupirala. Valjda će neko da joj ukaže na to. Kad je Višković mogao da prestane da priča "sa rukom", sve je moguće.
Reply
#6
Idealno je da voditelj(ka) kviza ima izvesno znanje.

Drugo, kviz je prilicno striktna forma i voditelj treba da kaze tacno ono sto je po scenariju, tipa "svi su tu, nadjite im mesta", a ne da zbunjuje takmicare i gledaoce jezickim doskocicama.

Milica je ok zena i ima potencijal da se nauci, za razliku od one sto radi vremensku u jutajnjem. Kad je ona vodila jednostavno nisam mogao da gledam
Reply
#7
Koji ona ima potencijal kada ne zna da je 2+4 i 4+2 isto, pa to se verovatno uči u prvom razredu škole. Inače, ona što je vodila par epizoda iz vremenske prognoze je bila užas, kao što i jesu sve koje vode vremensku prognozu. O pogrešnom naglašavanju reči da ne pričam ovom prilikom.
Reply
#8
Ako pričamo o Ani Reljić, uletela je silom prilika, jer su obe voditeljke bile u blaženom stanju.

Mislim da je i Milica Gacin vodila Slagalicu iz istog razloga, ali eto, ona se tu i zadržala.
Reply
#9
Ljudi, njima je bitno da se hvale rekordnom gledanošću a to što im je kviz za 20 godina doživeo minimalne izmene i poboljšanja to njih ne zanima. Čak i oni na Hepiju sa Naslovnom stranom imaju opušteniju atmosferu u studiju gde takmičari mogu da daju komentar između igara. Jedini odgovorni za ono što vidimo na ekranu je uredništvo kviza - ako oni ne smatraju da je loše to što voditeljka ne zna da zamena mesta sabiraka i činioca ne menja suštinu računa, onda šta mi kao gledaoci da se pitamo.
Reply
#10
TV Slagalica je još uvek najbolji kviz na ovim prostorima.
Ne mogu ga upropastiti nikakve Milice Gacin.
Čuj, Happy i "Naslovna strana".
Koliko god bio nedotupav, uvlakački i arhaičan RTS je
najbolja televizija od svih ovih sa naci frekvencijom.
[Image: mini_150930014727522968.jpg]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)