Stanje i budućnost radija u Srbiji i u okruženju - opšta tema
#1
"Šta se dogodilo radiju u Srbiji?" naziv je serije tribina koja se ove jeseni održava(la) u Parobrodu. Pretraga mi govori da je to prošlo potpuno nezapaženo na ovom forumu - što mi je dosta čudno, budući da je ovaj niz javnih diskusija okupio prilično relevantne sagovornike vezane za sudbinu radija u Srbiji (nedostajali su jedino predstavnici regulatornih tela). No, evo prilike da to ispravimo.

Moderator ove serije tribina je Ana Martinoli, a zahvaljujući njoj audio zapisi istih mogu se preslušati i na internetu (do snimaka vas vodi klik na dole navedene naslove).

1) Šta se dogodilo radiju u Srbiji?2) Radio - kuća dobre muzike?3) Ko su radio zvezde danas?
Reply
#2
@160B hvala ti za ovu temu i za linkove....
Televes FSM100, Televes Pro 75, Nokia Mediamaster 9800, Yamaha R-N803, Bose AM5/III, Technics 1210mkII, JBL Charge3
Reply
#3
Hvala i od mene.

Za 21. decembar na sajtu Parobroda je najavljena poslednja tribina iz serije, o veb radiju, nadam se da će i njen snimak biti dostupan.
Reply
#4
Nema na čemu. Smile Inače, ovaj prvi nastavak je okupio sasvim pristojan broj zainteresovanih, Parobrod je bio pun. Tom prilikom je u onako žestokoj konkurenciji antipatije publike pokupio onaj tip iz Ipsosa (reakcije na njegovu argumentaciju mogle su se čak naći i na nekim drugim forumima). Moja jedina zamerka se odnosi na kratko trajanje tribina - za pitanja publike ostaje svega par minuta (čisto da se zadovolji forma), iako su se često u njoj nalazili podjednako zanimljivi sagovornici.

Biće svakako dostupan na netu i četvrti nastavak tribine (održava se 21. decembra). Deluje mi da je prilično mala kvota na to da će Mjehur biti jedan od učesnika. Takođe je za očekivati i da će ovo što se ovih dana dogodilo radiju Studio B u dobroj meri odrediti ton i tok te diskusije. Čak mislim da bi u svetlu tih događaja bilo zanimljivo i recimo reprizirati Cecu Đolović kao učesnika, ali ne verujem da je to realno.
Reply
#5
(15. Dec 2015, 17:31)160B Wrote: Deluje mi da je prilično mala kvota na to da će Mjehur biti jedan od učesnika.

On bi verovatno bio i najpozvaniji da govori na ovu temu.
Reply
#6
Odslusao sam sve.

Maja M. Marinkovic je genije (bila jos i onda).

Naklon
Reply
#7
(15. Dec 2015, 17:35)Marko13699 Wrote: On bi verovatno bio i najpozvaniji da govori na ovu temu.

Nije baš da trenutno imam insajderskih podataka o učesnicima, ali njegov podkast je zaista trenutno nešto najbliže uticajnom i slušanom veb programu radijskog tipa u Srbiji. Možda bi i Milutin Petrović bio zanimljiva opcija zbog one priče sa NRB-om, to je isto nešto što je imalo kakav-takav odjek.
Reply
#8
Управо сам преслушао и други део, и могу да кажем да ме чуди њихово чуђење како ми имамо 300 и нешто радио-станица, када већина тих 300 и нешто станица су на локалном нивоу, па просечан слушалац изван Београда може да слуша свега неких десетак (укључујући и станице са националном фреквенцијом) од тих 300 и нешто. Уосталом, кладим се да такав однос радио-станица и броја становника није чудан за неке земље З. Европе (Италију не рачунам).
Reply
#9
Naravno, sve učesnike sam bio omašio. Smile  Bilo kako bilo, četvrti nastavak tribine je konačno dostupan za preslušavanje:

4) Budućnost radija - radio na zahtev, radio na klikPored toga, tu je i svojevrsna uvodna epizoda - snimak sa promocije Anine knjige "Kako se pravi dobar radio?" (maj 2015.):

0) Kako se pravi dobar radio?
Reply
#10
Od februara do maja ove godine održane su još četiri tribine, s tim što se samo jedna od njih bavila radijom (i to javnim servisom). Nažalost, snimci ta četiri razgovora nisu dostupni za preslušavanje.

Međutim, ovoj temi bi verovatno dobro legla ovonedeljna epizoda Dirižabla u kojoj gostuje Ana Martinoli. Između nekoliko muzičkih blokova smestila se zanimljiva priča o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti radija (što u Srbiji, što van nje).
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)