Spisak STB prijemnika sa žigom “Digital TV”
#1
(Personal magazin) Žig garancije – spisak STB prijemnika sa žigom “Digital TV”
[Image: h6_Qnf_Ci.png]
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#2
Dakle prema našem ministarstvu Lg i Samsung modeli televizora nemaju ovaj "žig digitalizacije". Zašto? I preko njih se može gledati signal u DVB T2 formatu.
Reply
#3
ha to je vrhunska glupost oko tog žiga a najgore da će se mase voditi tome i kupovati kojekakve poluproizvode samo zato što piše "digital tv" na njima.

Recimo vrhunski dvb-t2 prijemnici renomiranih EU proizvođača kao što je Telesystem TS6700, Fegruson Ariva T70 ili Opticum LION T2 su za dve klase minimalno kvalitetniji od bilo kojeg sa tog spiska i netreba nikakav činovnik to potvrđivati da bi kao bio za upotrebu.
Reply
#4
Opticum LION T2 je potpuno indentičan sa Horizons A115 samo je kutija druga, tako da nije ni čudo što je najtraženiji.
Reply
#5
(11. Feb 2015, 18:08)RTV Wrote: Telesystem TS6700, Fegruson Ariva T70 ili Opticum LION T2

Ova Telesystem izgleda kao i drugi kinezi http://www.njuskalo.hr/image-w920x690/tv...225635.jpg Opticum neko reče kao Horzons, dok ovaj Ferguson ne znam, ali kažu da je veoma sličan Amiku.
[Image: 5urbzc.gif]
Reply
#6
ma da sve je to isto, kada se stručno zaključuje pomoću slika uređaja na internetu Facepalm
Reply
#7
Ja nisam stekao utisak da je TS neka marka, a imao sam njihov sat risiver. Kinezi su postali dominantni, tako da je njihova platforma skoro svuda upravo iz ekonomskih razloga. Da li ti imaš ove uređaje ili link i do nekog sajta gde je urađeno upoređivanje Optikuma i TS sa Horizonom pa tvrdis drugačije?
[Image: 5urbzc.gif]
Reply
#8
Opticum Lion 2 Mini u hr kosta 220 kuna sto je 3500 din, a mi kupujemo kopiju-Horizons a115 za istu i vecu cenu. E sada, moram reci da je Horizons dobar risiver (kupio sam jedan pre cetiri dana) lepo radi stabilan signal, i slabije signale reprodukuje tj. pronalazi ih ..., ali postoji kvaka, zuji kada je iskljucen a to nocu ubija. Svi ce reci pa nemoj ga iskljucivati, ali eto mreza pocinje da zuji i toku rada iz dana u dan sve jace. Definitivno ga vracam iz tog razloga i nijednog drugog, dok ne prodje 7 dana. Daleka mu lepa kuca. Jos mi uvoznici na telefon kazu "gledamo da resimo to, poznat nam je taj problem", na pitanje kako, posto mora resiver da se posalje i menjaju komponente u mrezi, drsko su me uputili na njihov ovlasceni servis.
Ipak mislim da Opticum ne bi predvideo ovakvu stvar.
I zasto uvek u Srbiji prvo kopija neceg?
Reply
#9
mkkk u ovoj temi je bilo reči o tom famoznom zujanju:
http://www.rtvforum.net/thread-154-post-...#pid122163 (pa nadalje)
Reply
#10
Pre nekoliko dana probao risiver Horizons S RF i radi dobro kao i Horizons A115 koga sam nabavio danas. Imaju isti meni i laki su za upotrebu, dobro reaguju i na slabije signale. Ja sa lokacije 60km južno od BG sa mrežastom antenom i sa pojačivačem hvatam signal Avale i Čota sa 98-99% jačine i kvaliteta. Kada pojačivač isključim iz napajanja Avala mi je i dalje dobra dok Čot padne na 34% jačine ali i dalje odličan procenat kvaliteta.

Što se tiče famoznog zujenja kod RF modela toga nema, a kod A115 čuje se samo kad približite uvo risiveru i to ne zujanje, nego kao kad vam ostanu upaljeni zvučnici kod kompjutera, sasvim slabo. Možda će se to vremenom pojačati, ali za sada je tako.
Uspeo sam lepo poređati kanale po svojoj volji i redosledu, mogu se preimenovati takođe. Samo mi je LCN malo prilikom tog procesa pravio problem i ne znam iz kog razloga uključi se sam od sebe iako sam ga stavio na isključeno. Ponovnim nameštanjem odradio sam proces ređanja kanala i više se ne uključuje.

Skinuo sam i novi softver za A115 sa domaćeg sajta Horizonsa V1.0.2 i ne vidim nikakvu razliku samo je promenio oznaku sa 180 na 180A i upisao v1.0.2 a datum zabrljao i upisao 4. maj umesto mart 2015.
Ima plejer sa kojim možete kako u uputstvu piše otvarati mnoge formate samo se mora odabrati grupa: da li su to slike, muzika, video i sl.
Sve u svemu odličan je za sada.

Što se tiče drugih predajnika očekivao sam prijem i sa Rudnika jer hvatam analogne kanale i sa te strane, ali verovatno zbog male snage neću biti u mogućnosti da do juna ostvarim digitalni prijem i sa tog predajnika.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)