Prijem digitalnih signala iz susednih zemalja
Pa HRT da je hteo mogao je odavno da ugura HRT2 u HD. Uostalom, to su za vreme Svetskog prvenstva i uradili. I onda prestali. Ako u Mux D može da stane 6 kanala, valjda može u Mux A da stane 1 HD.
Reply
Da, ali Hrvati ne skrtare na kvalitetu slike i tona kao nasi.
“Obrazovana osoba je naučila da se informacija gotovo uvek objavljuje da bi u najboljem slučaju bila nekompletna; vrlo često je netačna, služi usmeravanju u pogrešnom pravcu, neretko izmišljena, neiskrena je ili – sasvim pogrešna.”
Russell Wayne Baker
Reply
(13. Dec 2017, 11:28)Boksi Wrote: Pa HRT da je hteo mogao je odavno da ugura HRT2 u HD. Uostalom, to su za vreme Svetskog prvenstva i uradili. I onda prestali. Ako u Mux D može da stane 6 kanala, valjda može u Mux A da stane 1 HD.

To su radii nauštrb HRT3 i HRT4 kanal, njima se smanjio bitrate na minimum kako bi se ugurao taj HRT2 HD, što nikako nije rješenje. Bolje 4 kanala sa OK slikom nego toliko ih ugurat u jedan mux pa nemaš ni pravi SD, ni pravi HD. Na kraju krajeva to je i protivno zakonu o elektorničkim medijima koji propisuje minimalan protok za svaki mux, a kojeg se javno kršilo kako bi se udovoljilo masi da eto dobiju taj nesretni HD. Zato je neophodan prelazak na DVB-T2 da se svim tv kućama ponudi mogućnost emitiranja u HD-u koji je za ovaj trenutni standard koji se koristi preskup i (barem u hrvatskom primjeru gdje su muxevi puni a frekvencijski spektar već sada zagušen, najviše sa tv-om) tehnički neizvediv.
Reply
Uh, a za HRT4 treba kristalna slika. Dovoljan je i ton. To i nije televizija. Uglavnom, moraš da priznaš da prelaze na HEVC samo zato da se inate na susedne države. Da ih ne mogu gledati. Kao što je u Srbiji insistirano na DVB T2, a bio je dovoljan i MPEG2.
Reply
Kako mali Boksi zamišlja razloge za primenu novih tehnologija.
Reply
Stvarno komentar mu je ne znaš jel se ovo netko zafrkava ili stvarno misli. Kamo li sreće da se zemlje regije malo više ovako "inate" jedne sa drugima po pitanju novotarija i napretka, gdje bi nam bio kraj.
Reply
Sunca moja velika porasla. Ja već imam HEVC i za TV i za komp. A gde ste vi? Ma važno je da vi imate Pink MPEG 2 u DVB-T2 i HRT4 u HEVC. Šta će vam drugo?
Što Mađari i Slovenci ne prelaze na DVB T2. Mađari od toliko silnih kanala uspeli sve da utrpaju u MPEG4 i šta im fali. Imaju više HD kanala nego što će Srbi i Hrvati zajedno ikad imati sa "naprednom" lopovskom tehnologijom.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)