HRT
#1
Zvanični sajt: hrt.hr

Tema na starom forumu: HRT (KF arhiva)
Reply
#2
Quote:Poznati voditelj se povlači sa HRT-a
Goran Milić: Vreme je da ostavim Dnevnik
N. Dž. | 19. 01. 2011. - 00:02h

ZAGREB - Jedan od najpoznatijih televizijskih voditelja bivše Jugoslavije, Goran Milić (64), najavio je da će u nedelju poslednji put voditi „Dnevnik“ na HRT-u. Milić će poslednji put ovu informativnu emisiju voditi samo dan pred svoj 65. rođendan.


[Image: 82281_milic_f.jpg?ver=1295389505]
Milić je poznat i po sjajnim putopisnim emisijama

- Predložio sam urednicima da poslednji radni dan na HTV-u odradim „Dnevnik“ i tako se na neki način oprostim od gledalaca. Žao mi je što odlazim s HTV-a. Uređivao sam i vodio „Dnevnik“, radio putopise, pratio svetska i evropska fudbalska prvenstva - rekao je Goran Milić za “Večernji list”.

On će već u ponedeljak razdužiti sve stvari u HRT-u, uzeti radnu knjižicu i prijaviti se u penzioni fond. Ipak nije isključeno da će nastaviti da se bavi novinarskim poslom s obzirom na to da je nedavno dobio ponudu od televizije „Al Džazira Balkan“ sa sedištem u Sarajevu.

Milić je karijeru počeo 1970. godine u Televiziji Beograd, kada je brzo stekao veliku popularnost ležernim stilom vođenja centralne informativne emisije.

Za Televiziju Beograd je od 1980. do 1985. bio dopisnik iz Njujorka, a od 1985. do 1988. predavao je novinarstvo na Univerzitetu u Beogradu.

Početkom devedesetih godina radio je u televiziji “Jutel”, da bi zatim prešao na HRT, preselivši se u Zagreb.

izvor: Blic
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#3
Quote:Goran Milić vodio svoj poslednji dnevnik
D.Farkaš | 24. 01. 2011. - 00:10h

ZAGREB - Dugogodišnji voditelj “Dnevnika” hrvatske televizije Goran Milić večeras je poslednji put vodio ovu emisiju.


[Image: 109044_2602-zabmilic01_f.jpg?ver=1295824238]

Voditeljka Sandra Križanec predstavila je Gorana koji je u šaljivom tonu najavio nekoliko priloga.

- Bivši hrvatski predsednik toliko je aktivan da ne znamo ni da li je bivši - rekao je Milić za Mesića.

Novinar Matija Vukšić napravio je zanimljiv prilog za poslednji Dnevnik Gorana Milića. On je u šali posetio starački dom čiji bi stanari rado primili Gorana Milića. Mladi novinar je svog kolegu uporedio sa Al Paćinom i Larijem Kingom koji imaju uspešnu karijeru i sa 70 godina.

- Hvala svima, hvala Hrvatskoj televiziji i vama dragi gledaoci. Bila mi je čast raditi za vas. Doviđenja u nekoj drugoj prilici i na nekom drugom mestu - pozdravio je Goran Milić, koji će karijeru nastaviti kao direktor na regionalnoj Al Jazzeri.

izvor: Blic
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#4
Video 
tu je video, cijeli dnevnik, posljednji s Milićem, koji s HRT-a odlazi na Al jeeziru

Po novijim pravilima svi koji steknu uvjete za penziju ne mogu više raditi na HRT-u (kao i u ostalim državnim firmama), pa tako HRT nema zakonske osnove da zadrži svoje najbolje ljude
Reply
#5
Pa zasto ga nisu pustili ljudski da odradi ceo Dnevnik a ne da ga najavljuje kao nekog gost voditelja.
Reply
#6
Quote:Uskoro novi HRT-ovi kanali!

U emisiji 'Iza ekrana' glavni ravnatelj Hrvatske radio televizije rekao da će do slijedeće godine Hrvatska imati još dva nova nacionalna specijalna kanala. Prvi specijalizirani kanal bih trebao krenuti 15. svibnja kada će biti i oblijetnica Hrvatskog radija i Hrvatske televizije, dok drugi do kraja godine. Specijalizirani kanali bi trebali biti news kanal i family kanal.

TEKST: D.P. (teve.blog.hr)
http://teve.blog.hr/2011/01/1628890608/u...anali.html
Reply
#7
Kraj za HRT HD promo...

Quote:Hrvatska radiotelevizija je u suradnji s tvrtkom Odašiljači i veze d.o.o. 28. ožujka 2007. godine krenula u probno emitiranje TV programa u HDTV formatu.

Emitirao se testni program HRT-HD u punom HD formatu (1920x1080).

Test se emitirao s HRT-doma na Prisavlju i moguće ga je bilo pratiti samo na području grada Zagreba. Danas već postoji nekoliko DVB-T odašiljača koji emitiraju eksperimentalni TV program visoke kvalitete (HDTV).

Prema obavijesti mrežnog operatera tvrtke Odašiljači i veze), valjanost dozvola za eksperimentalno emitiranje DVB-T HDTV signala je istekla i dozvole za rad su vraćene HAKOM-u

Tako da s danom 4. veljače 2011. prestaje eksperimentalno odašiljanje HDTV signala sa SVIH odašiljačkih lokacija u Hrvatskoj.

http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-tel...v-signala/
Reply
#8
Quote:Novi dizajn najava HRT-a
Od jučer, 5.2.2011. Hrvatska Radio Televizija predstavila je novi dizajn najava i svoj novi dizajn loga. Pogledajte par fotografija novog dizajna.
[Image: 25p34hk.png]
[Image: ncno8w.png]
http://teve.blog.hr/2011/02/1628928627/n...-hrta.html
Reply
#9
Ne svidja mi se, previse obicno. Nazaduju u svakom smislu.
Reply
#10
Quote:Programska shema HRT-a ovoga će proljeća biti osvježena sitnim izmjenama. Njihov najveći as iz rukava je show Zvijezde pjevaju koji počinje s emitiranjem 19. ožujka i traje punih osam tjedana, do 7. svibnja.

U prime timeu ponedjeljkom na Prvome programu pratiti kultnu seriju Gruntovčane, dok će na Drugom programu biti emitirana nova sezona serije: Glee, Laži mi i Završni udarac.

[Image: 0390007.42.jpg]

Utorkom u terminu od 20 sati na Prvom će programu biti emitirana sedmodijelna dokumentarna serija TV Crna Gora Rat za Dubrovnik, koja govori o napadu na dubrovačko primorje i razaranju Dubrovnika.

Osim toga, došlo je i do promjene termina emisije Misija: Zajedno, koja će se sada emitirati utorkom od 21 sat, a nakon nje će ići Paralele. Na Drugom programu od 20 sati prikazivat će se serija Dobra žena i filmovi iz ciklusa romantičnih komedija.

Srijeda na Prvom programu rezervirana je za ciklus filmova Jiřija Menzla, dok će svi ljubitelji Lige prvaka 'prebaciti' na Drugi program, gdje će se nakon serije Dobra žena prikazivati utakmice Lige prvaka.

Četvrtkom, nakon kviza 1 protiv 100, počinje emitiranje Berlinske sage, najuspješnije njemačke serije desetljeća, dok će se na Drugom programu nakon Dobre žene prikazivati nogometna Euroliga.

Svi ljubitelji Oscarom nagrađenih filmova doći će na svoje petkom, kada na Prvom programu kreće ciklus dobitnika Oscara, koji započinje Hrabrim srcem.

U to vrijeme na Drugom programu emitirat će se dokumentarni filmovi Muškarci na stablima.

Subotom, nakon Reportera Mirjane Rakić, kreće novi dokumentarni serijal Južni Pacifik, koji u šest epizoda donosi vizualno očaravajuću priču o prostranstvima južnog Pacifika, gdje bogatstvo života ispod površine i (ne)mir oceana narušavaju razbacane pješčane otočne oaze flore i faune, koje su, koliko rijetke, toliko i fascinantne.

U večernjem terminu na Prvom programu prikazivat će se Dora. Drugi program subotom će emitirati HNL.

Nedjeljne večeri na Prvom programu rezervirane su za provjerenu kombinaciju: 1 protiv 100, domaću dramsku seriju, hrvatske filmove, a onda i najbolje recentne europske filmove. Početkom ožujka bit će prikazan trodijelni ciklus jednog od najvećih europskih redatelja Krzysztofa Kieślowskog, Tri boje.

Na Drugom programu počinju filmski spektakli, a nakon filmske emisije Posebni dodaci slijedi film tematski vezan uz emisiju.

Uoči dodjele Oscara, 27. veljače, bit će emitirana posebna i prigodna večer oskarovaca, te će biti prikazani dobitnici Oscara za najbolje filmove 2008. i 2009.: Narednik James i Milk.

Izvor: Evo što ćemo ovog proljeća gledati na TV-u
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)