DVB-T2 Pay-TV platforme u Srbiji (mts Antena PLUS)
#1
Hoće li ikada u Srbiji biti dostupna neka DVB-T2 Pay TV platforma kao što je to slučaj u Hrvatskoj sa Evo TV-om?
Reply
#2
Hoće, posle gašenja analogije i oslobađanja spektra.
[Image: 5urbzc.gif]
Reply
#3
Zašto misliš da je to izvesno? Naše tržište je dosta zasićenije od hrvatskog, a ljudi koji nemaju kablovsku su uglavnom veoma siromašni.
Reply
#4
Vidim da se iz resornog ministarstva busaju i pompezno najavljuju 4G internet, kao i "veću ponudu tv kanala preko zemaljske TV mreže".
No, srpski narod, posebno u ruralnim sredinama, ima skroman kućni budžet, te i ne verujem da bi, ako se ikada i ukine analogna televizija bilo ko izdvajao dodatni novac za televiziju.
Ako bi ovog trenutka Srbija prešla na digitalnu TV, veliki deo televizijskih konzumenata bi ostao u mraku. Isti ti TV konzumenti su i veliki deo glasačkog tela na koji se mora uticati posredstvom televizije.
Reply
#5
Mislim da kao tehnologija ima svojih prednosti i ne mora cilj biti samo domaćinstva koja trenutno nemaju kablovsku. Osnovna prednost je jednostavnost i u mnogim situacijma ne zahteva postavljanje specijalne opreme. Svakako zavisi od porkivenosti, ali ako bi ponuda bila recimo bolja od Polarisa i prilično slične cene, mislim da bi bili konkurentni za one manje zahtevne korisnike u gradovima koje kablovski operateri duplo više koštaju, a u suštini 80% njihovih kanala i ne gledaju.
[Image: 5urbzc.gif]
Reply
#6
Bilo bi dobro da naprave neki paket kanala koji se gledaju, 20-30 uz pristupacnu cenu.
Reply
#7
Naravno da će praviti. Osim oslobađanja frekvencija, i njihovog ustupanja za druge stvari, sigurno nisu pokrenuli celu priču samo za tih 10 free programa.
LG42LA660S+ Synaps THD-2858
Sony Bravia KDL32R415BBAEP
Antena Iskra DTX-92F + Pojačalo Terra AB011 + rotor

Predajnici: Čot - Subotica - Kikinda - Szentes - Chavoly - SzegedReply
#8
Можда ће се појавити Pink Mux:D
Reply
#9
Misliš, bljak MUX? :D
Reply
#10
Aha:D
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)