Помоћ у вези с коришћењем омиљених канала на Тотал ТВ пријемнику
#1
Прикључио себи ТоталТВ. Што се тиче понуде - задовољан сам. Btw, из Модриче (РС) сам - дакле ТоталТВ БиХ. Елем ово ми никако не иде у главу. Тражио сам да ли има слична тема на форуму - нисам нашао. У наставку имате мој мејл који сам послао њима. Али и овдје да питам, можда постоји начин да се проблем ријеши без тотала.


Quote:Поштовани,

од јуче сам Ваш корисник. Морам рећи да сам задовољан са Вашом понудом, квалитетом, чак и без ових канала који ће ми се угасити за 2-3 мјесеца. Апсолутно бих био 100% срећан и задовољан корисник и без премишљања бих Вас лично промовисао и хвалио из убјеђења да сте најбољи....да нема један проблем. Од 100% задовољног корисника (који сам био пар сати) сам постао 50% задовољан. Зашто? Ресивер, распоред програма!

Искрено речено - бијесан сам због тога и врло ми је криво. Да сам знао ово раније - лако могуће да се не бих одлучио за вас. Или бар купио сам себи ресивер (не знам да ли то код Вас долази у обзир). Проблем је сљедећи:
Имам око 500-600 канала које могу гледати. На ресиверу имам могућност да "одаберем фаворите" и да ставим у одређену категорију (филм, музика, спорт и сл.). Међутим, те опције могу окачити, како се то код нас каже, мачку о реп.

1. Апсолутно су бескорисне, јер нема могућности да отворим листу својих омиљених (фаворит) канала гдје би ми се само ти канали приказали и само кретао међу њима.
2. Број омиљених канала је ограничен на 100. За неког го говори и њемачки и енглески + ови наши канали + потребе других укућана је то мало. Мада чак и да је могућ већи број омиљених канала - то ничему не би служило. Јер
3. Има та опција да стављам канале у групе (већ наведен примјери: филм, музика, спорт, серије итд. итд.). Не разумијем шта ће та опција уопште на ресивер. Провео сам добар сат сврставајући канале у сљедеће групе:

1. Њемачке програме
2. Документарне програме
3. канале са информативним садржајем, вијести, документарци и сл.
4. филмови
5. за дјецу
7. квалитетни домаћи колажни канали
8. квалитетни страни колажни канали и реда ради
9. музика

Сад можете замислити да сам се осјећао као магарац када сам, сав срећан мојим педантним радом и плодовима у којима ћу захваљујући тим радом уживати, још 45 минута провео покушавајући наћи те одвојене листе тј. отворити их. Не знам да ли разумијете шта хоћу рећи. Нпр. имам неколико "картица" или "категорија" које могу мијењати даљинским, па тако у отворим групу "документарни канали" добијем списак свих канала које дају тај садржај и када даљинским пребацујем горе и доле - крећем се само унутар тих канала. Све док се не пребацим на нову групу, нпр "спорт" и ту имам само спортске канале итд.
4. Не знам да ли сте свјесни колико је иритантно пребацивати канале у распону од 500 бројева, при томе користиме разноразне канале у цијелом распону, а не само од 1-100. Сад испада да морам памтити под којим бројем ми је који канал. Тако нпр., сад хоћу гледати њемачке канале - октуцам нрп. бр. 371 пребацим два-три канала, не свиђа ми се, па онда пребацујем још 15 француских канала док не дођем до сљедећег њемачког. Па то везе са мозгом нема!

Видите, у својој породичној кући, прије него што сам се одсели, имао сам сателитску телевизију и гледао астру. На том ресиверу, који је вјероватно старији (о HD нема ни говора) се могло управо урадити ово што сам овдје описао. Чак сам могао сам именовати називе тих група. Лијепо стиснем дугме "fav" избаци ми се листа, са горе-доле се крећем међу каналима унутар саме листе, а са лијево-десно мијењам категорије фаворита. Искрено, па није то толики баук нити каква наука да се не може на правити. Када сам прикључивао - некако сам мислио да се подразумијева та опција.
Покушаћу сликовито описати како доживљавам ов:
Замислите сад Вам ја дам кола да се служите њима, Ви наравно плаћате за њих, кола су фина, добра, све у најбољем реду, међутим, када хоћете стартовати возило, на рачунару у ауту се појави математички задатак који морате прво ријешити да бисте покренули ауто. Наравно, памћење канала није равно математичком проблему, али је ВРЛО ИРИТАНТНО, ја не желим памтити канале, хоћу да их могу груписати и на сасвим једноставан начин њима приступити, а не укуцавати бројеве и да бих дошао до жељеног канала прешалтати 15-20 канала које никад ни негледам.

Надам се да сте разумјели шта сам свиме овим хтио рећи. Молим Вас само да ми не одговорите са: "Можете ставити омиљене канале у фаворит листу". Јер ни то није то. Желим лијепо уређене групе канала а не хрпу свега и свачега! А неке канале не желим у фаворитима али хоћу да буду у одређеној групи. И инсистирам да ми објасните трећу тачку овог мог писања. Чему те категорије?! Ваше упутство за употребу у најбољем случају може служити за потпалу ватре. И још нешто, нисам експерт за ресивере, али сигурно нисам мулац по питању техничких ствари. Ипак, надам се да потпуно гријешим овим писањем и да то све већ има, само ја, глупсон, то још нисам пронашао. Али нешто сумњам....
МОЛИМ ВАС....УРАДИТЕ НЕШТО ПО ТОМ ПИТАЊУ!!!

Поред тога бих имао питање везано за програме:
Да ли планирате у догледно вријеме у Вашу понуду укључивати РТС Дигитал и Српску научну телевизију???


Унапријед захвалан на одговору
Александар
Reply
#2
Промењен наслов теме, пошто претходни наслов "Тотал ТВ - разочарење! Молим инфо!" не говори ништа о проблему о којем је реч.
Reply
#3
Упућујем извињење - неозбиљно сам поступио. Захваљујем.

Editovao teddy: uklonjen nepotreban citat. Ne citirajte čitavu poruku koja direktno prethodi vašoj, jer se time nepotrebno otežava čitanje stranice, a sasvim je jasno da odgovarate na nju i kada nema citata. Takođe, u slučaju da je poruka na koju se odgovara duža, treba umesto cele poruke citirati samo rečenicu ili pasus iz nje na koji se odgovor odnosi i izbegavati prenošenje slika u citatu. Da biste izbegli automatsko dodavanje citata prethodne poruke, nemojte da kliknete na dugme Reply u njoj, već odgovor napišite u polju Quick Reply ili tako što ćete kliknuti na dugme New Reply.
Reply
#4
Ништа страшно. Надам се да ће се наћи неко ко може да помогне. Који модел пријемника је у питању?
Reply
#5
И ја се надам.Naklon Мени је ово, бар сада, апсолутно неподношљиво! Ко зна - можда се навикнем временом.
Мој пријемник је: HD DVB-S2

Editovao teddy: uklonjen nepotreban citat. Ne citirajte čitavu poruku koja direktno prethodi vašoj, jer se time nepotrebno otežava čitanje stranice, a sasvim je jasno da odgovarate na nju i kada nema citata. Takođe, u slučaju da je poruka na koju se odgovara duža, treba umesto cele poruke citirati samo rečenicu ili pasus iz nje na koji se odgovor odnosi i izbegavati prenošenje slika u citatu. Da biste izbegli automatsko dodavanje citata prethodne poruke, nemojte da kliknete na dugme Reply u njoj, već odgovor napišite u polju Quick Reply ili tako što ćete kliknuti na dugme New Reply.
fiat iustitia et pereat mundusReply
#6
E prijatelju svaka ti cast na mejlu sto si im poslao. I ja sam im slao isto ali ne vredi , cak sam i uzeo iptv telekoma Srbije ali ista prica oko favorit liste . Prosto da ne poverujes da ih bas briga oko toga a najprostiji risiveri su to obavljali kako treba. Ali sta ces moras da se pomiris kad nema niko drugi da ponudi bolje.
Reply
#7
Дакле то је код њих стандард. Претпоставио сам. Просто не могу да вјерујем. И ако буду нешто мијењали у догледно вријеме, ја ћу или морати чекати да ми истекну ове двије године или плаћати како бих то добио. Нема шта...
fiat iustitia et pereat mundusReply
#8
To je jednostavno standard, ne samo kod totala, već tako radi većina satelitskih operatera koji nude svoj STB. U VB cak se na većini zemaljskih Freview boksova ne može menjati numeracija, her je jedinstvena. To čak omogućuje TB stanicama da ispišu 'prebacite na kanal 302' neispisujuci naziv kanala. Razlog za to je smanjenje intervencije korisnika prilikom dodavanja novih programa. Ukokliko dodje do promene i omoguće korisnicima pomeranje kanala, to ćeš dobiti i ti, jer se radi o softverskoj ispravci.

Uzgred stari Echolite prijemnik je imao neku ograničenu favorit listu, tako da se željeni kanali mogli memorisati na kraj, što sam ja iskoristio tako što sam odlazio na 1. kanal i išao unazad. Kakva je situacija na Kaonu ne znam.
[Image: 5urbzc.gif]
Reply
#9
Ја нисам примијетио да су канали смјештени било гдје. Него када пребацујем канале могу стискати плаво дугме да "шалтам" међу фаворитима тј. служи као нека врста "CH+" дугмета и прескаче са фаворита на фаворит. То је све што сам примијетио. Ретардирано! Не разумијем само то "смањење интервенције корисника приликом додавања нових канала". Шта, мисле да смо ментално заостали па да не би нешто побркали?
fiat iustitia et pereat mundusReply
#10
И осим тога, уопште не желим да мијењам распоред канала, него да правим груписане фаворит листе.
fiat iustitia et pereat mundusReply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)