Problemi sa signalom
#1
Izvinite ako idem off topic, ali koja je najbojla alternativa ikomu, jer meni na foxovim, ultrinim, univerzal i b92 je sve dupla slika(nasumično), a na digitalnoj sve mutno i secka se slika, bili su tehničari(tri puta!) ali nista nisu popravili i stalno izmisljaju nove razloge zašto se to dešava.
Sky+ kopira ime i logotip britanske sky. A još hoće da imaju nacijonalnu frekvencu. Stars
Reply
#2
Ako imaš njihov DVB-C set top box uređaj za digitalnu, traži da ti ga zamene za novi, čisto da vidiš ima li razlike u prijemu. Teraj ih do "Božije kuće" da ti poprave instalaciju,dosađuj im svaki dan ali bukvalno svaki dan. Ako treba, neka promene i sve kablove do stana/kuće. Ti si potrošač i tražiš uredan signal jer im daješ pare i tebe ne zanimaju njihovi tehnički problemi. Ako nisu u stanju da to poprave nek ti umanje pretplatu bar na pola cene ukoliko nemaš alternativu. Ako ne poprave nemoj da potpisuješ nalog tehničarima da su bili. Traži nek ti napišu izjavu da ne mogu da poprave i onda im tek potpiši nalog. Ako imaš alternativu raskini ugovor (nemaju pravo da ti naplate nikakve penale jer su oni krivi za tehnički loš prijem). S obzirom da si pomenuo fox-ove,universal i ultra kanale najbolja alternativa su operateri koji ih imaju u ponudi, koliko znam SBB ( kablovska varijanta, D3i varijanta ili satelitski Total tv) i recimo Radijus Vektor.
Reply
#3
Radijus vektor ima mesto blizu gde ja živim, tako da ću da vidim. Ali, sa ikomom, besan sam. Prvi put su rekli sa je slab, la kada su pojačali, onda su rekli sa je to do njih. Pa su onda rekli sa je to do inststalacije. Dobar savet, Nije samo sto je prjem sam užas, nego sto nas tehnicari tako vozaju!
Sky+ kopira ime i logotip britanske sky. A još hoće da imaju nacijonalnu frekvencu. Stars
Reply
#4
Imam neki problem, meni na zemaljskim kanalima sve duhovi(evo sada duhovi i linije na prvoj) i na svim kablovskim kanalima a na digitalnoj sve mutno i pikselizacija(pogotovo na obnu, disney xd u, pink family, iqs life itd.) Bili su tri puta i uvek ništa ne poprave, a uvek nam govore kako ne mogu svi da budu savršeni, a ono sve loše!
Sky+ kopira ime i logotip britanske sky. A još hoće da imaju nacijonalnu frekvencu. Stars
Reply
#5
Pored svega onog što sam ti ranije rekao, pokšaj da promeniš skart kabl. Stavi neki kvalitetniji (nemoj ove sa buvljaka sumnjivog proizvođača). Takođe, meni ta tvoja slika (kako opisuješ) deluje da stvarno imaš problem sa set top box uređajem i stvarno mi nije jasno zašto ti nisu doneli drugi makar da isprobaju. Traži to od njih, imaš pravo na to. I još nešto, proveri da ti se neko nije možda ilegalno nakačio na razvodnu kutiju ili liniju kojom ti dolazi signal, mada je to bio njihov posao da utvrde. Ljudi su u stanju da svašta urade samo da dođu do besplatnog signala, stave svoje lopove skretnice itd. a da i ne znaš i naprave smetnje ostalima.
Reply
#6
da li su ti merili signal kod tv-a? i na ulazu u stan?

koliki su ti S i Q na digitalnoj?

koliko imas razvodnih kutija u stanu i u kakvom su stanju kablovi..ja sam u jednom periodu imao losu sliku ali zato sto sam u delu stana (odnosno van stana, posto sam sa spoljasnje strane provukao kablove iz jedne u drugu sobu) koristio neke stare kablove koji su i kondenzovali i sta nisu..kad sam ih promenio sve se sredilo.
Ne svadjaj se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuce iskustvom...
Reply
#7
Laki:ja nemam skart kabl, imam čič, mada su mi rekli da moram sam da ugradim. I hvala još jednom na savetu

Baja: na nekima 100% S i Q, a, na nekima 80% s, ponekada 90%, a ponekada 95%(za nick) uglavnom meni s i q su promenjvi skoro na svim kanalima(nezavisno od vremena) a što se tiče kablova oni su nam promenili sve kablove i pojačali signal. I samo su merili na tvu(ne merili kada su pojačali, tako da ne znam), ali nisu na ulazu u stan.

Inače, laki, koji su kvalitetni skart kablovi i gde se kupuju?
Sky+ kopira ime i logotip britanske sky. A još hoće da imaju nacijonalnu frekvencu. Stars
Reply
#8
Pa sta da ti kazem,ne mora da to bude neki ultra skup skart ali bar da se zna proizvodjac,a ne da bude bezimen sa buvljaka. Da ne bude nesporazuma radice ti i "bezimeni" ali iz mog nekog iskustva dovoljno je bilo malo da se pomeri tv i slika se gubila, konektori su mu bili losi. Preporucujem da kupis u prodavnicama gde se prodaju televizori ili drugim specijalizovanim radnjama za elektro-opremu ili u radnjama koje prodaju racunarsku opremu. Na kraju krajeva "proguglaj" malo po Internetu cene pa ces vec videti sta ti odgovara. Ja konkretno imam original Sony ali on vec spada u skuplje (srecom nisam ga kupio nego dobio na poklon :D )
Reply
#9
Scart kablovi ne mogu biti odgovorni za pikselizaciju. Ako je pikselizacija uvek na istim kanalima i ako pri tome nema vrlo značajnog pada S i Q vrednosti prijemnika, to znači da je problem s tim kanalima kod Ikoma, i to u prijemu signala.
Reply
#10
Da, ali nije samo pikselizacija, tu je i vrlo mutna slika. Takoðe, na analognoj mi na sekund mi se prekida signal. Laki, oni su mi promenili i konektor i spliter, ali ništa nije popravljeno.
Sky+ kopira ime i logotip britanske sky. A još hoće da imaju nacijonalnu frekvencu. Stars
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)