mts menja dosadašnju IPTV platformu sa Huawei platformom i uvodi nove mogućnosti
#1
Danas je u septembru objavio članak o tome da je Telekom raspisao poziv za novu multimedijalnu (IPTV) platformu, naravno uz protivljenje grčkog Intracoma čija IPTV platforma vrlo oskudnih mogućnosti koju Telekom sada koristi je praktično nepoznata u svetu, o čemu sam dosta pisao na ovom i Kablovskom forumu (videti ovde, ovde, ovde i ovde).

Quote:Danas, 19.9.2013.

Telekom Srbija raspisao javni poziv za uslugu koju već ima

Sporni tender za novi softver


Novi Sad - Telekom Srbija pozvao je tri ponuđača da učestvuju na tenderu za izradu platforme Open TV, odnosno set multimedijalnih usluga pod nazivom „MultiScreen Video Solution“ (MSVS) koje omogućavaju korisnicima da prate televizijske i radio kanale kao i da koriste brojne interaktivne usluge. U kompaniji tvrde da je javni poziv u skladu sa planovima, ali iz preduzeća Intracom, koje proteklih pet godina radi na uvođenju IPTV sistema za Telekom, upozoravaju da Telekom ima tehničke pretpostavke za unapređenje sistema, samo treba da traženu funkciju uključi, bez većih troškova. Cena ponovne ugradnje Open TV iznosi više miliona evra.

Georgios Triantafilos, direktor Intracom, u pismu Nadzornom odboru i rukovodstvu Telekoma Srbija, upozorio je da sistem za koji je raspisan javni poziv već funkcioniše „bez ikakvih problema, i da već ima MSVS funkciju“. On je Telekomu predložio da započne komercijalno aktiviranje traženog modula, koji bi mu omogućio da potpuno objedini multimedijalne usluge i stvori nove izvore prihoda, uz korišćenje postojeće infrastrukture. U pismu se navodi da je odgovarajući modul već instaliran na platformu Telekoma, kao sastavni deo najnovijeg softvera koji je Intracom izradio i može da bude aktiviran na zahtev Telekoma. U tom slučaju, nema potrebe za uvođenje novog sistema ni da se raspisuje tender, tvrdi Triantafilos. Ipak, u Telekomu nisu odustali od tendera, a računaju da će se za pružanje te usluge nadmetati tri pozvane kompanije, jedna iz Kine i dve evropske. U Telekomu su na pitanja Danasa, odgovorili da „se sve investicije u kompaniji odvijaju u skladu sa poslovnim planovima preduzeća i odlukama statutarnih organa društva“.

A. I.

http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/sp..._id=267954
Reply
#2
Da li je sad potrebna promena STB uređaja ili će se ta platforma "pojaviti" na svim uređajima?
Reply
#3
Dodje sve to samo.

Treba im par sati za reinstalaciju tokom kojih sistem ne radi.
Reply
#4
Stiže nova IPTV platforma, za početak u BiH. Nadajmo se da će i u Srbiju. Ovo je objavljeno na sajtu http://teve.ba/article/16836/nova-iptv-p...-iz-m-tela "Kompanija m:tel će u sljedećoj godini obradovati svoje korisnike potpuno novom, najsavremenijom IPTV platformom, koja će omogućiti gledanje televizije na svim uređajima bilo gdje da se korisnici nalaze i to u HD formatu."
Reply
#5
Dakle, Motorolino, tj. sada Googleovo rešenje (pošto je Google kupio Motorolin ogranak Mobility koji obuhvata i IPTV prijemnike i platforme). Skroz OK, rekao bih.

Telekom se konačno uzeo u pamet.

Quote:Nova IPTV platforma iz m:tela

TeVe.ba, 4.12.2013.

Kompanija m:tel će u sljedećoj godini obradovati svoje korisnike potpuno novom, najsavremenijom IPTV platformom, koja će omogućiti gledanje televizije na svim uređajima bilo gdje da se korisnici nalaze i to u HD formatu. Osim dostupnosti, nova platforma će omogućiti i iskustvo web i mobile TV usluge koje su u svijetu uveliko dostupne, a sada će i tržište BiH postati dio svijeta, zahvaljujući naporima i ulaganjima ove kompanije.


Postojeća IPTV platforma ne podržava mnoge od integrisanih usluga koje m:tel planira da uvede, te se pojavila potreba za njenom zamjenom. Nakon višemjesečnih istraživanja tržišta i obilazaka najsavremenijih telekom operatora u Evropi, izabrano je najsavremenije tehnološko rješenje proizvođača Motorola. Presudno za takvu odluku, osim najboljeg odnosa cijene i kvaliteta, bila je i vrhunska fleksibilnost, jer je riječ o otvorenom sistemu koji omogućava korištenje elemenata sistema i od drugih proizvođača, kao i slobodno programiranje. Ovakvo riješenje za IPTV/web/mobile/OTT primijenjeno je npr. u cijeloj Deutsche Telekom grupi i kod drugih velikih savremenih telekom operatora.

Upravo zahvaljujući novoj platformi m:tel korisnici će biti u mogućnosti da uživaju u vrhunskom kvalitetu TV, video i audio signala. Od sljedeće godine, Open TV postaje digitalna televizija u pravom smislu riječi – full HD televizija bez ograničenja na broj kanala, potpuno prilagođena potrebama korisnika do te mjere da će moći da prave sopstvenu programsku šemu.

http://teve.ba/article/16836/nova-iptv-p...-iz-m-tela
Reply
#6
Ne piše kada tačno planiraju uvođenje. "Sledeće godine" je širok pojam.
Reply
#7
Konačno, da su se setili da promene ovu bruku od platforme! Em sporo kanale, em često baguje a i snimanje je ograničeno na 3 dana. I još jedna stvar mi smeta, imam CRT televizor a platforma ne nudi mogućnost letterboxa na 16:9 kanalima pa su mi svi ljudi izduženi...

Ne koristi li i Orion IPTV ovu Motorolinu platformu?
DVB-T2 Pećina, Maljen, Rudnik, Avala, Crveni Čot
Sky Star 2 satelitska kartica


Reply
#8
Neko je još u septembru pomenuo novu platformu koju puštaju u novembru. Ima li nekih novih informacija o tome?
Reply
#9
Navodno se prvo čeka da ta platforma krene na m:telu u RS. m:tel je najavio novu platformu krajem prošle godine. Isto tako, po forumima se piše da je platforma stigla u Banjaluku ali još nije u funkciji.
Reply
#10
Nova platforma od ponedeljka 8.12.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)