Nalaženje neskremblovanih digitalnih kanala na televizoru
#1
(21. Nov 2013, 22:15)DustBGD89 Wrote: ... ali ne razumem zaista logiku po kojoj je recimo "Arte" ubačen u Pay TV...

Arte kod PTT-a nije u Pay-TV ponudi. Emituje se neskremblovano digitalno u SD rezoluciji i cena mu je ukljucena u osnovnu pretplatu. Isto vazi i za RAI UNO, TVE, TV5 Monde i RTL 1. Pre neki dan izbacen je iz ove ponude italijanski Canale 5. U cenu osnovne pretplate ukljuceni su i RTS HD i Arena Sport 1 SD. Ja ih vidim na svom TV-u a nisam preplacen na PAY-TV i necu biti dok god im je osnovna ponuda analogna i dok u PAY-TV ponudi ne budu imali najmanje 15 HD atraktivnih tematskih kanala poput HBO-a, FOX-ova i Arene Sport...
Reply
#2
(21. Nov 2013, 22:34)MKV Wrote: Arte kod PTT-a nije u Pay-TV ponudi.

Po očigledno neažurnom sajtu jeste.
http://www.postanet.rs/lat/struktura/kds...pay-tv.asp

Pomozi čoveku da nađe te kanale - sigurno mu je barem jedan od televizora DVB-C kompatibilan.

Jesi li ih našao automatskom pretragom ili si morao ručno da unosiš podatke?
Reply
#3
Da, to bi recimo bilo odlično rešenje, imam dva TV-a koja bi teorijski to mogla, automatsko skeniranje nije ništa od toga izbacilo. Thumb down

Editovao teddy: uklonjen nepotreban citat. Ne citirajte čitavu poruku koja direktno prethodi vašoj, jer se time nepotrebno otežava čitanje stranice, a sasvim je jasno da odgovarate na nju i kada nema citata. Takođe, u slučaju da je poruka na koju se odgovara duža, treba umesto cele poruke citirati samo rečenicu ili pasus iz nje na koji se odgovor odnosi.
Reply
#4
Imaš "Arenu" u osnovnoj ponudi, a ako nisi bio ironičan, 15 HD kanala teško da ćeš naći bilo gde skoro...
Reply
#5
Što? D3i ima 21 HD kanal.

http://www.sbb.rs/upload/document/d3i_ce...130815.pdf

PTT bi zaista morao da se potrudi da mu digitalna ponuda što pre počne da liči na nešto.
Reply
#6
Moj LCD TV je SONY KDL-40EX500 kupljen u martu 2010. godine. Ima DVB-C i DVB-T tjuner (nije DVB-T2 koji hvata kanale sa Avale nego onaj "stariji"). Pustio sam opciju automatskog pretrazivanja digitalnih kanala (Settings -> Digital Set-Up -> Digital Auto Tuning). Naravno, svaki model televizora verovatno ima drugaciji korisnicki interfejs ali logika je ista. Moj TV ne podrzava opciju manuelnog pretrazivanja za digitalne kanale (1 po 1 MUX), vec samo automatsko pretrazivanje svih kanala.

DustBGD89 neka proveri da li njegov TV ima opciju "Digital Auto Service Update" ili nesto sa slicnim nazivom. Ukratko ako je ovo podeseno na "On" ili "Yes", svaki novi kanal koji se pojavi u digitalnoj ponudi bice bez pretrazivanja utomatski dodat u listu kanala. Meni su se tako "sami od sebe" pre 2-3 dana pojavili HRT1 i HRT2 u digitalnoj osnovnoj ponudi.

Inace, zahvalan sam DustBGD89-u jer sam se danas zahvaljujuci njemu pozicionirao na Arte. Bio je to krajnje nezanimljiv kanal za mene do danas kada sam primetio da ima mogucnost izbora gledanja (slusanja) na engleskom jeziku pored onog na francuskom. Ali zato, nema vise verzije na nemackom jeziku (bar kod PTT-a).
Reply
#7
We shall see...
Reply
#8
Nema na čemu, znao sam inače za tu opciju, ali nije mogla da se koristi ROFL
"Arte" inače ima sjajne klasične koncerte (nešto što mene zanima iz profesionalnih razloga), a nekada- jednom mesečno recimo- opiče neki film koji je, pa recimo, veoma slobodan.

Sutra ću obavezno skenirati, imam isti takav Sony (možda je jedino neki detalj različit), pa da vidimo... Bilo bi lepo.
Reply
#9
(21. Nov 2013, 22:44)DustBGD89 Wrote: Imaš "Arenu" u osnovnoj ponudi, a ako nisi bio ironičan, 15 HD kanala teško da ćeš naći bilo gde skoro...

SBB je tu brojku od 15 HD kanala odavno nadmasio. Mislim da ih sada ima oko 30. Radijus Vektor ih ima znatno manje, ali ih ima. Na zalost, ja nemam mogucnost da odaberem ni jednog od ova dva operatera.
Reply
#10
Ne shvati maliciozno, ali gde god država ima svoj kapital, nije dobro...
Sa druge strane, i o kapitalu ove dve firme može da se diskutuje Zviždanje Zviždanje Zviždanje
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)