Resursi za zainteresovane za prijem digitalnog zemaljskog signala
#1
Otvaram ovu temu u kojoj će biti objavljivani linkovi na sajtove i delove sajtova koji se bave digitalizacijom u Srbiji kako bi zainteresovani za prijem pronašli željene informacije. Molim sve korisnike da u temi o dopunama (ovde) navedu resurse koje su njima poznati, a ova tema će biti dopunjena njima.

Odmah da napišem da ogromna većina LCD i LED televizora koja je bila dostupna na tržištu prethodnih godina ne podržava DVB-T2 standard koji se koristi za emitovanje u Srbiji, već samo DVB-T standard koji ne omogućava praćenje domaćeg digitalnog signala. Ako niste sigurni, proverite u dokumentaciji koju ste dobili uz televizor ili na osnovu cele oznake modela dostupne na njegovoj zadnjoj strani probajte da guglanjem pronađete taj podatak. Na tržištu ni danas nisu dominantno prisutni televizori s ugrađenim DVB-T2 tjunerom.

Televizori i samostalni prijemnici kompatibilni s DVB-T2 standardom koji se koristi u Srbiji bi trebalo da imaju ovu oznaku (verovatno je neće imati svi kompatibilni uređaji u svim prodavnicama, ali uređaji koji je imaju garantovano su adekvatni za prijem).

[Image: giLVne6.png]

Korisni sajtovi:

Emisiona tehnika i veze:
Odeljak o digitalizaciji:
http://www.etv.rs/digitalizacija

Odeljak o proširenoj inicijalnoj mreži (trenutno aktivna predajnička mreža):
http://www.etv.rs/tevevizija-1/digitalna...alne-mreze

Sajt Ministarstva telekomunikacija o digitalizaciji (neažuran, ali s nekim korisnim informacijama):
http://www.digitalizacija.gov.rs/

Odeljak sajta RTS-a o digitalizaciji (prilično razgranat, s ažurnim vestima, savetima za kupovinu i povezivanje prijemnika, pojmovnikom i čestim pitanjima):
http://www.rts.rs/page/rts/sr/Digitalizacija.html

Odeljak o proširenoj inicijalnoj mreži sa okvirnom mapom pokrivanja i trenutno aktivnim predajnicima:
http://www.rts.rs/page/rts/sr/Digitaliza...5%BEa.html

Veb prodavnice sa izdvojenom ponudom DVB-T2 prijemnika:
*samo zvanični sajtovi, neće biti objavljivani mali oglasi
** RTV forum nema nikakve veze s ovim prodavnicama i ne garantuje za kvalitet njihovih usluga. Kupujete na sopstvenu odgovornost.

http://www.itservis.rs/digitalni-risiveri-dvb-t2.html
http://www.satshop.rs/index.php?controll...ategory=12
http://www.satelitskeantene.com/index.ph...path=84_60
http://www.avmarket.rs/proizvodi/satelit...iveri.html

Naravno, postoje i druge, poznatije prodavnice, ali ovo je dovoljno da saznate koji modeli su generalno trenutno dostupni na tržištu, pa da zatim krenete u potragu za što povoljnijom cenom.

Apelujem na zainteresovane da pre kupovine prijemnika prouče temu o DVB-T2 prijemnicima dostupnim u Srbiji na ovom forumu (ovde) kako bi saznali više o njihovim prednostima i manama.

Uzgred, koristim priliku da pozovem sve vlasnike veb prodavnica da izdvoje sve modele televizora i samostalnih prijemnika kompatibilnih sa DVB-T2 standardom u zasebne kategorije kako bi olakšali kupovinu zainteresovanima i dospeli na ovu listu.


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)