Bahati političari i njihove svinjarije
#1
Quote:Policija krije identitet bahate žene za volanom
Marko Tašković | 20. 01. 2011. - 00:02h

BEOGRAD - Čitalac “Blica” poslao je pre dva dana mejl redakciji našeg lista na kojem se nalazi video snimak žene koja bahato vozi crveni automobil marke “alfa spajder” kabriolet. Žena je na raskrsnici prošla kroz crveno svetlo rizikujući sudar sa drugim vozilima u saobraćaju. U saobraćajnoj policiji ističu da će na osnovu registarskih oznaka preduzeti sve mere kako bi pronašli prekršiteljku.

[Image: 109016_hrovozac01_f.jpg]
Preuzeto iz video-zapisa

Na snimku koji traje 14 sekundi vidi se kako “alfa” beogradskih tablica na kojoj su uključena sva četiri migavca prolazi pored vozila na semaforu dok svetli crveno, ulazi u raskrsnicu i rizikuje sudar sa drugim automobilom.

Na osnovu snimka može samo da se pretpostavi da se incident dogodio na jednoj od raskrsnica na Kanarevom brdu, a čitalac “Blica” u poslatom mejlu tvrdi da je “alfu” vozila sredovečna žena, a da je video zapisu prethodio niz njenih bahatosti na putu.

- Prvo je prošla kroz crveno na prethodnom semaforu, zatim prešla preko pune linije u kontra smeru i presekla put autobusu GSP u kojem su se nalazili putnici. Zatim je pokazala srednji prst vozaču autobusa, upalila sirenu zavijajućeg tona i izašla iz vozila da se raspravi sa njim. Mahala je službenom legitimacijom svetlo plave boje i zlatnom značkom, a zatim pljunula u šoferšajbnu autobusa, sela u automobil i ponovo prošla kroz crveno svetlo - piše u mejlu koji je čitalac poslao redakciji “Blica”.

[Image: 109017_hrovozac04_f.jpg]

U GSP “Beograd” nisu zabeležili sporni slučaj pošto, kako kažu, takve situacije se gotovo svakodnevno događaju vozačima javnog prevoza.

Redakcija “Blica” sporni snimak objavila je na svom interenet izdanju i prosledila ga saobraćajnoj policiji. U policiji ističu da će pokrenuti postupak protiv vozača za prolazak kroz crveno svetlo jer se na osnovu snimka taj prekršaj jedino može utvrditi.

- Na osnovu registarskih oznaka možemo da utvrdimo ko je vlasnik automobila, a preko njega pokušaćemo da dođemo do vozača koji je načinio prekršaj - rekli su u saobraćajnoj policiji i dodali da zbog dalje istrage ne mogu da kažu da li se radi o službenom vozilu.


Izvor: Blic

Quote:Policija pronašla bahatu vlasnicu "alfa romea"
Žena vozač samo saslušana
P. Z. V. | 21. 01. 2011. - 22:00h

Beograd -- Za volanom automobila “alfa romeo spajder”, čiji je bahati prolazak kroz crveno svetlo sa upaljena četiri migavca kamerom pre nekoliko dana zabeležio čitalac “Blica”, sedela je vlasnica Marina N. iz beogradskog naselja Rakovica, saznaje “Blic”.

Ona je juče bila na razgovoru u saobraćajnoj policiji, gde je priznala da je bila za upravljačem “alfe” i napravila prekršaj.
Izvor: Blic


Reply
#2
Information 
Prebacio sam u novu temu jer je iste tematike kao ona sa KF.

[Image: gIhsDJx.png]
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#3
OK Wink
Mada nisam siguran da je u pitanju službeno lice.
Reply
#4
Kaže u tekstu:

Quote:Zatim je pokazala srednji prst vozaču autobusa, upalila sirenu zavijajućeg tona i izašla iz vozila da se raspravi sa njim. Mahala je službenom legitimacijom svetlo plave boje i zlatnom značkom, a zatim pljunula u šoferšajbnu autobusa, sela u automobil i ponovo prošla kroz crveno svetlo

Meni deluje službeno [Image: sleep.gif]

U svakom slučaju, pre ili kasnije bi otvorili ovu temu Smile .
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#5
Izgleda da si u pravu, gledaj ovu "odbranu":

Quote:Nakon objavljivanja snimka
Suprug žene iz crvene "alfe": Jeste pogrešila, ali iz straha
E. B. | 22. 01. 2011. - 19:09h

Suprug Marine N. čiji je prolazak kroz crvemo svetlo sa četiri upaljena migavca snimio čitalac Blica pre nekoliko dana, izjavio je za Blic, da njegova žene jeste napravila grešku što je prošla kroz crveno svetlo, ali je bila uplašena i da ju je isprovocirao vozač autobusa.

- Na snimku se vidi samo da ona prolazi kroz crveno, ali ne i šta se dešavalo pre toga - rekao je Marinin suprug, dodajući da je sve počelo na raskrsnici Varoške i Borske ulice. Vozač autobusa koji je bio iza “Alfe“ nije želeo da sačeka da Marina propusti stariju gospođu koja je prelazila na pešačkom u Borskoj ulici. Nervozni i nestrpljivi vozač autobusa počeo je da svira i da “turira“ iza Marine, a zatim je prošao sa njene desne strane i počeo da je vređa iz autobusa.

- Nazivao ju je pogrdnim imenima, pitao je odakle joj takav auto. Sve je to Marinu veoma uznemirilo i na sledećem semaforu je stala, uključila sva četiri migavca i izašla iz automobila da vidi šta hoće taj vozač od nje - ispričao je Marinin suprug, objašnjavajući da nije mogao da veruje da je njegova žena izašla iz automobila da se rapravlja sa vozačem autobusa.

- Na ulici su nastavili da se svađaju, pale su teške reči, ali moram da naglasim da moja žena nije “mahala nikakvom legitimacijom“, već je to bila njena lična karta koju je pokazala vozaču koji joj je u tom trenutku pretio da će je naći makar je “izvukao iz mišije rupe“.

Marinin suprug je objasnio da se ona veoma uplašila, kada je vozač krenuo prema njoj i da je zato sela u kola i prošla kroz crveno sa upaljenim migavcima.

Dan posle događaja vozač autobusa u pratnji tri prijatelja viđen je ispred zgrade Marine N, međutim vozač autobusa tvrdi da on ne zna gde ona živi i da mu ne bi palo na pamet da uradi tako nešto.
Izvor: Blic

[Image: U99v2.gif]
(I onda je mrmot...)


P.S. Hvala Eddie-ju za YT link. Koristio mi je za pravljenje ovog gif-a.
A može da posluži ponekad i ovaj manji Smile
[Image: 9cMDk.gif]
Reply
#6
Nije na engleskom/srpskom, al' će da posluži :D[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#7
Dulić rešio da se bavi i svojim poslom, za simboličnu satnicu od 20 €.

Quote:Dulić će napokon biti i ortoped

Tanjug via B92, 12.4.2011.

Beograd -- Administrativni odbor parlamenta odobrio je zahtev ministra Olivera Dulića da obavlja dopunski rad u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnica Srbije".


Dulić će, prema ugovoru o dopunskom radu, koji je sačinio sa Zavodom, a koji je predočen članovima Odbora, obavljati dopunski rad u toj zdravstvenoj ustanovi jednom nedeljno po tri sata, a najviše do trećine svog punog radnog vremena.

On će biti angažovan na poslovima kliničkih pregleda lekara konsultanta - ortopeda i učestvovati u Programu kontinuirane edukacije iz svoje specijalnosti.

Ministar je ugovor sa Zavodom sklopio za 2011. godinu, a za taj posao primaće 6.000 dinara neto po jednom dolasku.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioner ne može da obavlja drugi posao ili delatnost sa punim radnim vremenom, ali može da se bavi naučnoistraživačkim radom, nastavnom, kulturno-umetničkom, humanitarnom i sportskom aktivnošću bez saglasnosti Agencije ako time ne ugrožava nepristrasno obavljanje i ugled javne funkcije.

Agencija može na zahtev funkcionera da da saglasnost za obavljanje i drugih poslova, odnosno delatnosti, ali funkcioner, uz zahtev Agenciji, mora da dostavi pozitivno mišljenje organa koji ga je izabrao, postavio ili imenovao na javnu funkciju.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?..._id=505640
Reply
#8
Quote:Saobraćajka s političkim prizvukom na jugu Srbije
Predsednik opštine Blace oborio pešaka pa pobegao
V. Kostić | 15. 04. 2011. - 00:02h | Foto: S.Maričić

BLACE – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ulici Radoša Jovanovića Selja u Blacu, a u kojoj je jedan od učesnika bio i predsednik opštine Blace Nebojša Milosavljević (45), lakše telesne povrede zadobila je Valentina Ristić (42), radnica „Niš produkta“ u ovom gradu, što je konstatovao dežurni lekar Doma zdravlja u Blacu.


[Image: 134178_1001-predsednik-opstine-blace-fot...1302812081]
Prvi čovek Blaca tvrdi da je u pitanju politička nameštaljka

Nesreća se dogodila nešto posle 21 čas, kada je Milosavljević, vozeći svoj auto marke „mercedes“, udario ženu. Zbog odbijanja da se podvrgne kontroli alkoholisanosti pomoću alkometra, zadržan je u policijskoj stanici, a pre toga mu je u blačkom Domu zdravlja uzeta krv na analizu. Ti rezultati se, kako nezvanično saznajemo, očekuju tek za nekoliko dana.

Iako još nisu razjašnjene sve okolnosti ovog incidenta, oprečne su izjave očevidaca. I dok jedni kažu da je Milosavljević u trenutku saobraćajke bio u vidno alkoholisanom stanju, a nakon saobraćajke i kraće rasprave s policijom pokušao da se pešice udalji s lica mesta, sam Milosavljević tvrdi da se radi o političkoj zloupotrebi bezazlenog saobraćajnog prekršaja, koji se, na sreću, završio bez težih posledica po oštećenu Valentinu.

Milan Miljković iz Blaca, koji se našao na licu mesta odmah nakon nezgode, kaže da je bilo očito da je Milosavljević bio pijan.

– Milosavljević je pokušao da napusti mesto sudara i pešice je krenuo ostavljajući svoj automobil nasred ulice. Sustigli su ga policajci i ubeđivali da se vrati. Natezanje je dugo trajalo, a u međuvremenu su pristigli i pojedini članovi njegove partije (DS). Sve to se dešavalo naočigled velikog broja prolaznika koji su se okupili na mestu udesa – tvrdi Miljković.

On kaže da je na lice mesta stigao i načelnik blačkog SUP-a, kao i istražni sudija Prokupačkog višeg suda, koji je uzeo izjavu od Milosavljevića.

– Milosavljević je rekao policajcima da je on predsednik i da ne mogu oni tek tako da ga privode, kao i to da je on najzaslužniji za mnoge pozitivne stvari koje su se desile prethodnih godina u opštini. Ponašao se, u najmanju ruku, čudno – dodaje Miljković.

Nebojša Milosavljević je, nakon prespavane noći u policijskoj stanici, rekao je da ceo slučaj bezazlene saobraćajne nezgode insceniran kako bi mu se nanela politička šteta. On za to okrivljuje policiju u Blacu, ne poričući pritom da se desio incident za koji su, kaže, krivi vremenski uslovi.

– Padala je kiša i vidljivost je bila smanjena. Nisam pretio policiji nakon nezgode, ali sam rekao da će neko odgovarati zato što nije postupano po pravilima policijske službe. Neki ljudi iz policije žele da mi nanesu političku štetu, a ovaj incident im se učinio kao pogodan za to. Udes je izazvan nepažnjom pešaka. Ja sam zaustavio auto i izašao da pomognem nesrećnoj ženi. Kada je policija stigla, pokušao sam da ih ubedim da njima dam izjavu pošto se radi o lakšim povredama, međutim, oni su insistirali da sačekam sudiju i tužioca, držeći me sve vreme na kiši, koja je te večeri padala – kaže Milosavljević i dodaje da su iz policije zvali i dežurnog lekara Doma zdravlja, koji je primio povređenu i insistirali da se ona hitno uputi u prokupački Zdravstveni centar na dalje lečenje.

Tu činjenicu je potvrdio i Miroljub Vuksanović, direktor blačke zdravstvene ustanove.
– Posle prijema dežurni lekar je konstatovao lakše telesne povrede kod Valentine Ristić. Kako me je obavestio, za vreme pregleda iz policije su nekoliko puta zvali i insistirali na tome da se pacijent hitno prebaci u Prokuplje. Nakon urađenih potrebnih snimaka i analiza lekar je konstatovao da nema potrebe za daljim lečenjem i žena je dva sata nakon prijema puštena kući – naglašava direktor Vuksanović.

U policiji nisu želeli da komentarišu optužbe Milosavljevića da neko iz ove službe zloupotrebljava slučaj u političke svrhe. Nezvanično su nam rekli da je u tom slučaju postupano po zakonu o saobraćaju i da je on za njih samo vozač, te da predsednička funkcija koju obavlja u Blacu nije uticala na postupke policajaca koji su te noći radili na terenu.

Quote:Zaobilazila baru

Valentina Ristić, koju je kolima udario Nebojša Milosavljević, kaže da se oseća dobro i da zasad ne oseća posledice udesa.
– Vraćala sam se s posla i padala je kiša. Kada sam htela da zaobiđem jednu baru, nepažnjom sam se delom našla i na kolovozu. U tom trenutku sam osetila udarac i pala sam u tu baru. Milosavljević je odmah izašao iz kola i pitao me da li sam povređena. Rekla sam da ne znam i da pozove mog muža. Naišla je policija, a ja sam prebačena u Dom zdravlja. Tamo sam primila infuziju jer sam bila uplašena, a nakon toga sam otišla kući. Hvala bogu, osećam se dobro – tvrdi Valentina, naglašavajući da je prava sreća da je vozač išao sporo jer bi, u suprotnom, prošla mnogo gore.

izvor: Blic
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#9
Quote:Istraga o nesreći
Predsednik opštine Blace tokom udesa imao 1,5 promila u krvi
V.K. - N.Š. | 22. 04. 2011. - 00:02h | Foto: S. Maričić

BLACE - Predsednik opštine Blace Nebojša Milosavljević (45), koji je 14. aprila vozeći “mercedes” izazvao saobraćajnu nesreću u ovom gradu u kojoj je povređena Valentina Ristić (42), u trenutku nezgode imao je 1,5 promila alkohola u krvi, utvrđeno je naknadnom analizom, saznaje “Blic”.


[Image: 134178_1001-predsednik-opstine-blace-fot...1303415444]
Predsednik opštine Blace Nebojša Milosavljević

Aktuelni predsednik opštine Blace sumnjiči se da je prošlog četvrtka oko 21 čas u Ulici Radoša Jovanovića Selje vozeći “mercedes” udario Valentinu Ristić i potom peške pokušao da ode sa mesta nesreće, ali ga je policija sustigla. Odbio je da se podvrgne alko-testu, pa je zadržan u policijskoj stanici na 12 sati.

izvor: Blic
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#10
Quote:Kula: Predsednik Skupštine potrošio 192.000 za službeni mobilni telefon
R.I. | 24. 06. 2011. - 00:02h | Foto: R. Ivanoska

KULA - Nakon što je lokalna javnost saznala za astronomski račun koji je Telekom Srbija poslao na adresu opštinske uprave u Kuli, u upućenim kuloarima, kao i u samoj opštinskoj zgradi, počele su spekulacije o identitetu raskalašnog lokalnog funkcionera.


[Image: 152669_kula-01-astronomski-racun-foto-ri...1308858936]

Korisnik službenog telefona koji je za mesec maj potrošio preko 570 megabajta interneta u romingu i opštinu Kula koštao više od 192 hiljada dinara, po svemu sudeći, je Željko Kovač predsednik SO Kula koji je ove sumnje juče i sam potvrdio.

U opštinskoj upravi nisu želeli da otkriju ime funkcionera koji je odgovoran za šestocifreni račun, tvrdeći da će od pružaoca usluga odnosno Telekoma Srbije tražiti da im „storniraju račun kao dugogodišnjem klijentu“.

Račun je, kako tvrdi anonimni izvor, nastao „iz neznanja“ jer „korisnik nije znao da mu je telefon u romingu dok je boravio u pograničnoj zoni“, kao i da je „ onlajn bio svega par minuta“. Predsednik SO Kula Željko Kovač potvrdio je da je on bio korisnik spornog broja, ali da još uvek nije dokazan „iznos“.

„Tražili smo da se račun proveri. Ako se utvrdi da je tako kako jeste - snosiću odgovornost“, rekao je Kovač za „Blic“ koji je mobilni internet u romingu preko službenog telefona koristio prilikom privatnog putovanja prošlog meseca.

izvor: Blic
[Image: mzAebF3.gif]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)