DVB-T2 u Rumuniji
#1
(12. Jun 2013, 12:29)satbigman Wrote: Rumuni uskoro puštaju DVBT2 multiplex kako je najavljeno preko mreže predajnika koje koristi TVR2 u vremenskom periodu od 20 dana. TVR2 prestaće sa emitovanjem analogno i biće ga samo digitalno.od prvog Avgusta kreću sa promotivnom kampanjom a do 1 Jula 2014 pokriće 40% teritorije. TVR2 emituje sa predajnika Balota na 40 canalu (5 kw) i može se pratiti u Timočkoj krajniji.

http://forum.softpedia.com/topic/923665-...-digitala/
Reply
#2
Potvrđujem... U Negotinu je ekstra slika na TVR2. Thumb up
Ovo je njihov sajt o digitalizaciji, mada razumem pomalo rumunski ovu informaciju nisam našao...
http://www.dvbt.ro/
U razgovoru sa njima, pošto često idem u Turnu Severin vidim da se niko ne cima oko toga pošto svi imaju satelitsku, kablovsku ili iptv...
Reply
#3
(12. Jun 2013, 14:28)stajkowski Wrote: Ako Bugari ispoštuju i puste sve ove kanale, plus Rumuski multipleks pa nama neće trebati nikakva kablovska televizija u Krajini... Wink

stajkowski ,
Najavljeno je da će samo javni servis TVR biti Slobodan,ostale komercijalne stanice biće skremblovane, verovatno je Lobi kablovskih i satelickih operatora uticalo na ovu odluku.U multiplexu slobodni verovatno biće TVR1,TVR2,TVR3,TVR HD i TV Craiova i možda TVRi i TVR news.Rumunija planira 5 multiplexa, jedan koristiće javni servis a ostala 4 komercijalne TV stanice. Kanali na kojima će se emitovati sigurno 2 multiplexa su 51 i 40 koji će pokrivati timočku krajinu.
T2 SRB TV T2RO M1
Reply
#4
Zašto da ProTV i Antena1 budu skremlovani, to su privatni kanali sa nacionalnom pokrivenošću koji se emituju analogno bez ikakvih kodiranja?! Nadam se da nisi u pravu, pa nisu to SportKlub ili DigiSport...
Ne vidim razloga da ovi kanali koji idu u inicijalnoj mreži u Bukureštu i Sibiu budu kodirani u budućnosti...
Reply
#5
Trebalo bi da budu slobodni ,ali pročitaj ovaj teks i ako znaš rumunski ili prevedi sa gugl prevodiocem

http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom...n-nica.htm
T2 SRB TV T2RO M1
Reply
#6
Pročitah tekst, po meni to nema smisla. Zamisli kada bi kod nas u digitalnoj mreži bili slobodni samo Rts-ovi kanali a Pink, Prva, B92, Happy bili kodirani... Ako to urade onda im je sama digitalizacija obesmišljenja pošto već rekoh da mnogo ljudi u Rumuniji ne gleda tv zemaljskim putem. Trebalo bi da im emiteri sa nacionalnom pokrivenošću idu slobodno kao što je to slučaj sada u analognoj mreži.
Reply
#7
(13. Jun 2013, 10:04)stajkowski Wrote: Ako to urade onda im je sama digitalizacija obesmišljenja...

Digitalizacija nikad nije obesmišljena, jer je njen ključni cilj da država uzme lovu od mobilnih operatera. Ostalo su samo mamci za građane da to progutaju.
Reply
#8
(15 TV-a u digitalnom zemaljskom emitiranju SNR  do kraja ove godine / Samo TVR 1 će biti slobodan - Ministar telekomunikacija Dan Nica) Iz same izjave ministra, vidi se da će samo TVR1 biti slobodan a ostali kodirani.
Moje mišljenje da je to učinjinjeno pod uticajem lobija sateliskih i kablovskih operatera, jer ko će posle da plaća operaterima preplatu kad budu imali 15-30 najgledajnih kanala slobodnih sa odličnom slikom. To mi liči da će Digi ili neki drugi kablovki operator da iznajmi 2-4 miltiplexa i naplaćivati pakete.
Ovu izjavu dao u martu prošle godine i nadam se da u međuvremenu odustati od ove ideje do starta prvog DVB-T2 multiplexa koji je najavljen uskoro. Skoro pola srbije moći će da primi ovaj signal (po uslovom da ne emituje na tim kanalima neka naša tv) sa predajnika Semenic (36C) 20 kw , Balota (40C) 5 kw a u nekim delovima i Novaci (52C) 20 kw.
T2 SRB TV T2RO M1
Reply
#9
U Velikom Gradištu je moguć samo prijem TVR1 na k12 i ništa više od rumunskih kanala, nikada i nije bilo ničeg sem prvog programa.
[Image: 5urbzc.gif]
Reply
#10
(13. Jun 2013, 11:12)Aleksandar Wrote: U Velikom Gradištu je moguć samo prijem TVR1 na k12 i ništa više od rumunskih kanala, nikada i nije bilo ničeg sem prvog programa.
Losa ti je lokacija (u senci si ) za Semenic,
Reșița, România ! Matori

[Image: 800px-Semenic_Ski_Resort_in_Romania_-_February_2011.jpg]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)