Gledanost kablovskih kanala
#91
(22. Dec 2017, 22:15)pjaf Wrote: Da vidimo šta je Mitrović izjavio tog 22. septembra u Rovinju:
http://mondo.rs/a1042806/Zabava/TV/Zeljk...ogram.html

Rejting 4 u toj septembarskoj nedelji (od 18. do 24.9) po RTS-ovim izveštajima odgovarao je udelu u gledanosti od 20%. RTS1 je te nedelje ostvario udeo od 19,5% uz rejting od 3,9%, a svi nenacionalni kanali (kablovski, regionalni i lokalni) plus RTS3 zajedno imali su udeo od 40% uz rejting od 8%. RTS1 u otprilike trećini svih sedmica ove godine godine nije uspeo da prebaci rejting 4.

Ne postoji ni teorijska verovatnoća da Pinkovi filmski kanali drže polovinu tržišta nenacionalnih kanala s obzirom na to da najveći broj njih uopšte nije prisutan na SBB-ovoj platformi koju ima više od polovine korisnika kablovske/IPTV-a/satelitske TV, a i da druge platforme u ponudi drže gomilu drugih kanala. Ako bi im samo 15 od Pinkovih 40 ili 50 kanala imalo toliku gledanost, već bi izbacili iz ponude praktično sve znatno skuplje strane kanale.

Pre će biti da je u nekom terminu tokom dana zbirni rejting tih 15 filmskih kanala bio toliki s obzirom na to da ga Mitrović poredi s rejtingom Zadruge (verovatno u udarnom terminu, svakako ne misli na rejting u 4 ujutru kad 8% ljudi nije ni budno, a kamoli da gleda Pink), zbog čega je i upotrebio reč "dobacili".

Perfektna analiza. Hvala na razjašnjenju.
Reply
#92
Nema na čemu. Smile
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)